Koti on minulle kaikki kaikessa. Olen kotoisin Taivalkoskelta,  pohjoisesta Kalle Päätalon pitäjästä. Matkamme kohti Euroopan parasta siivousalan työpaikkaa alkoi Australiassa vuonna 2009, kun sattumalta tapasin Henrin reppureissullani. Tutustuimme ja päätimme, että joku päivä perustaisimme yhteisen yrityksen. Näin siinä kävi, ja Koti Puhtaaksi Oy sai alkunsa vuonna 2011 ja samoihin aikoihin menimme kihloihin.

Aloitimme yrityksemme myymällä imureita ovelta ovelle. Niitä meni ihan hyvin kaupaksi, mutta todella moni asiakas kaipasi ennemmin siivouspalveluita. Myyntityössä tulot vaihtelivat ja nuoren parin tilisaldo oli yleensä lähempänä nollaa kuin satasta, joten otin kolme jatkuvaa kotisiivousasiakasta, taatakseni itselleni säännölliset tulot. Olin nimittäin jo aiemmin kerryttänyt alan kokemusta. Tässä vaiheessa Henri jatkoi takaisin koulun penkille. Kolme ensimmäistä asiakasta, jotka olivat toisilleen tuntemattomia, suosittelivat minua eteenpäin ja puskaradion kautta siivouspyyntöjä alkoi tulla jatkuvasti enemmän ja enemmän.

Ei oo:ta vastaillessani sain kuningasidean! Siskoni Soili oli vailla kesätyötä. Kesä menikin sitten yhdessä siivoillessa – mikä sen parempaa! Syksyn koittaessa palkkasin työntekijän Soilin tilalle.

Vuosi vuodelta yhä useampi asiakas hakeutui palvelujemme piiriin. Soilikin valmistui ja ryhtyi kokoaikaiseksi vuonna 2013, jonka jälkeen myös kolme muuta siskoani tuli meille töihin.

Huomasimme hyvin nopeasti, että työntekijä, joka on tyytyväinen työpaikkaansa, hoitaa myös työnsä erittäin hyvin. Ympyrä sulkeutui, kun toinen lapsemme syntyi vuonna 2017 ja samaan aikaan Henri jätti päivätyönsä ja tuli meille kokoaikaiseksi. Vuonna 2018 meidät palkittiin Suomen 6. parhaaksi työpaikaksi ja vuonna 2019 Suomen parhaaksi työpaikaksi sekä Euroopan 9.parhaaksi työpaikaksi. Tämä johti samalla siihen, että yksi suurimmista unelmistani toteutui.

Olen halunnut yrittäjäurani alusta lähtien nostaa siivousalan arvostusta ja ravistella perinteisiä rakenteita. Ala todella kaipasi sitä! Kun ennen siistijä häpeillen kertoi ammattinsa, tänä päivänä ammatillinen ylpeydentunne on meillä arkipäivää. Tämä muutos on ollut huikeaa nähtävää, ja tahdonkin kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet meitä matkan varrella – ihanaa henkilökuntaamme sekä muita sidosryhmiä.

Tavoitteemme on tehdä Suomesta onnellisempi paikka elää, ja se tavoite jatkuu edelleen. Teemme sen koti kerrallaan. Tähän mennessä olemme siivonneet puhtaaksi 42 342 kotia vahvalla ammattiylpeydellä.

Tahdon sanoa kaikille siistijöille, että arvostakaa työtänne! Tehkää sitä palavin silmin ja terveellä ylpeydellä. Asiakkaat arvostavat aina hyvää, rehellisen työn laatua, ja intoa puhkuvaa tekijää ei voi hymyttä tervehtiä!

Saana Tyni, siistijä ja toimitusjohtaja

Katso tästä YLE: Koti Puhtaaksi Oy palkittu Suomen parhaaksi työpaikaksi:

Koti Puhtaaksi Oy

  • Työllistää 130 henkilöä
  • Toimii alueilla Tampere, Helsinki ja Turku
  • Liikevaihto 2,7 milj.€
  • Kaikilla työntekijöillä mahdollisuus ryhtyä yrityksen osakkeenomistajiksi
  • Motto: Työssä on voimaa, yhteistyössä ylivoimaa!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!