Koti – on minulle kaikki kaikessa ❤️

Olen kotoisin Taivalkoskelta, Kalle Päätalon pitäjästä pohjoisesta. Meidän matka kohti Euroopan parasta siivousalan työpaikkaa alkoi vuonna 2009 Australiasta, jossa tapasin reppureissatessa sattumalta Henrin. Tutustuimme ja päätimme, että joku päivä perustamme yhteisen yrityksen. Näin kävi ja Koti Puhtaaksi Oy sai alun vuonna 2011 ja samoihin aikoihin menimme kihloihin.

Aloitimme yrityksemme myymällä imureja ovelta ovelle. Niitä meni ihan hyvin kaupaksi, mutta todella moni asiakas oli enemmän siivuspalvelujen perään. Myyntityössä tulot vaihtelivat ja nuorenparin tilillä summa oli yleensä lähempänä nollaa kuin satasta, joten otin kolme jatkuvaa kotisiivousasiakasta taatakseni itselleni säännölliset tulot. Alan kokemusta kun oli kertynyt jo aiemmassa historiassa. Henri jatkoi tässä kohti takaisin koulun penkille. Toisistaan tietämättömät kolme ensimmäistä asiakasta suosittelivat minua eteenpäin ja puskaradion kautta siivouspyyntöjä alkoi tulla jatkuvasti enemmän ja enemmän.

Ei oo:ta vastaillessa sain kuningasidean! Siskoni Soili oli vailla kesätyötä. Kesä menikin sitten yhdessä siivoillessa- mikä parempaa! Syksyn koittaessa palkkasin työntekijän Soilin tilalle.

”Huomasimme hyvin nopeasti, että työntekijä, joka on tyytyväinen työpaikkaansa, hoitaa työnsä erittäin hyvin.”

Vuosi vuodelta asiakkaita on hakeutunut lisää palvelujemme piiriin. Soilikin valmistui ja tuli kokoaikaiseksi vuonna 2013, jonka jälkeen myös kolme muuta siskoa on aloittanut meillä työskentelynsä.

Huomasimme hyvin nopeasti, että työntekijä, joka on tyytyväinen työpaikkaansa, hoitaa työnsä erittäin hyvin. Ympyrä sulkeutui, kun toinen lapsemme syntyi vuonna 2017 ja samaan aikaan Henri jätti päivätyönsä ja tuli meille kokoaikaiseksi. Samaisena vuonna päätimme yhdessä työntekijöidemme kanssa osallistua koko Suomen laajuiseen työhyvinvointitutkimukseen. Sen perusteella olimme vuonna 2018 Suomen 6. paras työpaikka ja vuonna 2019 Suomen paras työpaikka sekä Euroopan 9. paras työpaikka. Tässä samalla toteutui yksi suurimmista unelmistani.

Olen halunnut yrittäjäurani alusta saakka nostaa siivousalan arvostusta ja ravistella perinteisiä rakenteita. Ala todella kaipasi sitä! Kun ennen siistijä häpeillen kertoi ammattinsa, tänä päivänä ylpeydentunne ammatistaan on meillä arkipäivää.

Tämä muutos on ollut huikeaa nähdä ja tahdonkin kiittää kaikkia meitä matkalla tukeneita- niin ihanaa henkilökuntaa kuin muita sidosryhmiä.

Projekti Suomesta onnellisempi paikka elää jatkuu edelleen. Teemme sen koti kerrallaan. Tähän mennessä olemme siivonneet 42 342 kotia ammattiylpeydellä.

Tahdon sanoa kaikille siistijöille, että arvostakaa työtänne! Tehkää sitä silmät palaen ja terveellä ylpeydellä. Asiakkaat arvostavat aina hyvää rehellisen työn laatua ja intoa puhkuvaa tekijää ei hymyttä voi tervehtiä!

Eloisin terveisin,

Saana

Saana Tyni
Yrityksen perustaja, omistaja, toimitusjohtaja

Meistä Mediassa