Mangojuustokakku on kesäisen juhlapöydän prinsessa. Meidän koekeittiössämme mangojuustokakusta syntyi versio, jossa on ihanasti mutakakkua muistuttava pohja ja raikas juustotäyte. Kakku paistetaan uunissa eikä sen valmistukseen tarvita liivatetta.
Tämä resepti on jo valmiiksi gluteeniton. Vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi tätä sen sijaan on vaikeaa muokata, mutta hyvä vegaanisen juustokakun ohje löytyy esimerkiksi täältä.
Valmistusaika on yhteensä noin 1,5 tuntia, josta 0,5 tuntia kuluu valmisteluun.
Mangojuustokakun ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 100 g suklaata
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl vehnä- tai perunajauhoja
- 0,5 dl pähkinärouhetta
Täyte
- 400 g maitorahkaa
- 200 g ranskankermaa
- 200 g tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- Puolikkaan sitruunan mehu
Mangosose
- 3 dl soseutettua (säilyke)mangoa
- 1 kananmuna
- Puolikkaan sitruunan mehu
Mangojuustokakun valmistus
Pohja
- Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Sekoita koko ajan. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahdon sekaan suklaavoi ja kuivat ainekset.
- Peitä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.
Täyte
- Sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Voit käyttää sähkövatkainta.
- Kaada täyte varovasti jäähtyneelle kakkupohjalle.
Mangosose
- Soseuta säilykemangot, kananmuna ja sitruunamehu sileäksi soseeksi.
- Kaada sose tasaisesti täytteen päälle sekoita pintakerroksia haarukalla.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakku on saanut kauniin kullanruskean pinnan. Kakku saa jäädä hieman raa’an näköiseksi – se jähmettyy sopivaksi jäähtyessään. Tarjoile jäähtyneenä.
Somekokin plussat ja miinukset
+ Kakku on ihanan makea ja raikas samaan aikaan. Sokerin voi halutessaan jättää kokonaan pois.
+ Tällä reseptillä juustokakun voi maustaa millä tahansa hedelmillä tai marjoilla. Aprikoosi sopii hyvin mangon kaveriksi.
+ Suklaapohja on tervetullutta vaihtelua keksi- ja muropohjiin.
– Valmistaminen ja jäähdytys kestää sellaisen tovin, että makeannälkä tyydyttyy vasta seuraavana päivänä.
– Kaikki ainekset tuskin löytyvät kaapista valmiiksi, joten kakkua ei tekaista ilman kauppareissua.