Mangojuustokakku on kesäisen juhlapöydän prinsessa. Meidän koekeittiössämme mangojuustokakusta syntyi versio, jossa on ihanasti mutakakkua muistuttava pohja ja raikas juustotäyte. Kakku paistetaan uunissa eikä sen valmistukseen tarvita liivatetta.

 

Tämä resepti on jo valmiiksi gluteeniton. Vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi tätä sen sijaan on vaikeaa muokata, mutta hyvä vegaanisen juustokakun ohje löytyy esimerkiksi täältä.

Valmistusaika on yhteensä noin 1,5 tuntia, josta 0,5 tuntia kuluu valmisteluun.

Mangojuustokakun ainekset

Pohja

  • 100 g¬†voita
  • 100 g¬†suklaata
  • 2¬†kananmunaa
  • 0,5 dl¬†sokeria
  • 0,5 dl¬†vehn√§- tai perunajauhoja
  • 0,5 dl p√§hkin√§rouhetta

Täyte

  • 400 g¬†maitorahkaa
  • 200 g¬†ranskankermaa
  • 200 g¬†tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl¬†sokeria
  • 1 rkl¬†vaniljasokeria
  • 1 rkl¬†maissit√§rkkelyst√§
  • Puolikkaan sitruunan mehu

Mangosose

  • 3 dl soseutettua (s√§ilyke)mangoa
  • 1 kananmuna
  • Puolikkaan sitruunan mehu

 

Mangojuustokakun valmistus

Pohja

  • Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Sekoita koko ajan. J√§t√§ j√§√§htym√§√§n.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. K√§√§ntele vaahdon sekaan suklaavoi ja kuivat ainekset.
  • Peit√§ irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna j√§√§hty√§ ennen t√§ytteen lis√§√§mist√§.

Täyte

  • Sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Voit k√§ytt√§√§ s√§hk√∂vatkainta.
  • Kaada t√§yte varovasti j√§√§htyneelle kakkupohjalle.

Mangosose

  • Soseuta s√§ilykemangot, kananmuna ja sitruunamehu sile√§ksi soseeksi.
  • Kaada sose tasaisesti t√§ytteen p√§√§lle sekoita pintakerroksia haarukalla.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakku on saanut kauniin kullanruskean pinnan. Kakku saa j√§√§d√§ hieman raa’an n√§k√∂iseksi – se j√§hmettyy sopivaksi j√§√§htyess√§√§n. Tarjoile j√§√§htyneen√§.

 

Somekokin plussat ja miinukset

+ Kakku on ihanan makea ja raikas samaan aikaan. Sokerin voi halutessaan jättää kokonaan pois.

+ Tällä reseptillä juustokakun voi maustaa millä tahansa hedelmillä tai marjoilla. Aprikoosi sopii hyvin mangon kaveriksi.

+ Suklaapohja on tervetullutta vaihtelua keksi- ja muropohjiin.

РValmistaminen ja jäähdytys kestää sellaisen tovin, että makeannälkä tyydyttyy vasta seuraavana päivänä.

РKaikki ainekset tuskin löytyvät kaapista valmiiksi, joten kakkua ei tekaista ilman kauppareissua.

mangojuustokakku

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!