Imuristin porkkanakakku

Mitä tekisit, jos ei tarvitsisi siivota itse?

Siivoamisen sijaan kannattaa leipoa vaikkapa porkkanakakku! Tällä reseptillä mehukas porkkanakakku syntyy helposti ja nopeasti, muiden puuhien lomassa.

Resepti taipuu helposti myös gluteenittomaan tai vegaaniseen ruokavalioon.

Porkkanakakun raaka-aineet

2 dl           sokeria
1,5 dl       rypsiöljyä
2                kananmunaa
2,5 dl       vehnäjauhoja
2 tl            leivinjauhetta
1 tl            jauhettua kardemummaa
2 tl            kanelia
3 dl           porkkanaraastetta
50 g         pähkinärouhetta

Voit lisätä reseptiin mausteita makusi mukaan

Saat porkkanakakusta gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Saat porkkanakakusta vegaanisen korvaamalla kananmunat 2 desilitralla kauramaitojuomaa.

Tuorejuustokuorrutuksen raaka-aineet

75 g            pehmeää voita
300 g         maustamatonta tuorejuustoa
2 dl             tomusokeria
2 tl              vaniljasokeria

Koristeeksi ripaus pähkinärouhetta

porkkanakakku

Porkkanakakun valmistaminen

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 20 senttinen irtopohjavuoka. Korppujauhoja voideltu vuoka kauttaaltaan.

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Sekoita öljy, sokeri ja kananmunat. Kevyt sekoitus vispilällä riittää.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Lisää porkkanaraaste. Sekoita taikina huolellisesti.

Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis kun taikinaa ei tartu enää tikkuun.

Anna kakun jäähtyä ennen halkaisua ja kuorrutuksen levittämistä.

Tuorejuustokuorrutuksen valmistaminen

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää jäähtynyt voi ja sekoita huolellisesti.

Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä kuorrutetta kerrosten väliin sekä kakun päälle. Ripottele pähkinärouhetta kakun pinnalle.

Kakku on kostea ja mehukas, eikä sitä ole pakko halkaista. Kuorrutteen voi levittää suoraan myös halkaisemattoman kakun päälle.

Saat tuorejuustokuorrutuksesta vegaanisen vaihtamalla voin kasvipohjaiseen margariiniin ja käyttämällä vegaanista tuorejuustoa.

porkkanakakkuSomekokin plussat ja miinukset

+  Porkkanakakku on helppo ja nopea valmistaa

+  Kakku on mehukas, vaikka taikinaa ei vatkata

+  Porkkanakakkua on helppo maustaa makunsa mukaan

 Vaikka kakku on hyvää jo leivontapäivänä, on se parhaimmillaan vasta levättyään yön yli

 Porkkanakakku on tuhti herkku – vaikka toista palaa tekisi mieli, jää herkuttelu usein yhteen palaan

Usein kysyttyjä kysymyksiä porkkanakakun leivonnasta

1. Eikö raaka-aineita tarvitse vatkata?
Ei tarvitse! Tällä reseptillä leivot kuohkean ja mehevän porkkanakakun kokonaan vatkaamatta.

2. Kuinka paljon aikaa porkkanakakun valmistaminen vie?
Tällä reseptillä porkkanakakku on tarjoiluvalmis parissa tunnissa. Aktiivista tekemistä (raaka-aineiden sekoittaminen, kakun kuorruttaminen) vaaditaan noin puoli tuntia. Lopun ajan kakku paistuu ja jäähtyy.

3. Mistä gluteenittomia tai vegaanisia raaka-aineita voi ostaa?
Tästä reseptistä ei tarvitse vaihtaa montaa raaka-ainetta, jotta kakku sopii myös vegaaniseen tai gluteenittomaan ruokavalioon. Gluteenittomia jauhoja ja vegaanista margariinia löytyy lähes kaikista marketeista kokoon katsomatta. Vegaanista tuorejuustoa löytyy lähes kaikista keskikokoisista ja suurista marketeista.

Jaa tämä artikkeli!

Tuoreimmat artikkelit