Vasta leivottujen korvapuustien tuoksu on huumaava. Korvapuustit kannattaa aina nauttia lämpöisinä kera kylmän maitolasillisen.

Korvapuustien leivonnassa ei kannata kanelia pihtailla. Leivo ihanan pehmeitä korvapuusteja ja kutsu ystäväsi kahville, voisiko parempaa yllätystä ystäville järjestää.

Valmistuaika: noin 1½h

Ohjeesta tulee noin 20 korvapuustia

Korvapuustin raaka-aianeet:

5 dl vettä (+42’c)

2 pss. (a 11g) kuivahiivaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

2 dl öljyä

noin 14 dl vehnäjauhoja

Väliin:

voisulaa

kanelia

sokeria

aitoa vaniljasokeria

 

Voiteluun: 

kananmunaa

 

1. laita lämpöisen veden joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma, suola, öljy ja 7dl vehnäjauhoja

2. sekoita ja välikohota taikinaa 10 minuuttia

3. lisää loput jauhot

4. leivo heti puusteiksi

5. kauli tasainen taikinamatto

6. sivele taikinamatolle voisulaa, kanelia, sokeria ja aitoa vaniljasokeria

7. rullaa taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm paksuisia paloja

8. paina pikkusormilla taikinapalan keskelle pöytään asti painauma

9. kohota lämpöisessä paikassa korvapuusteja 40 minuuttia

10. voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria

11. paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsiä

 

Moppaajan korvapuustit gluteenittomina

Moppaajan gluteenittomien korvapuustien raaka-aineet:

3 dl vettä (+42’c)

1 pss. (11g) kuivahiivaa

1½ rkl psylliumia

1 dl sokeria

2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1½ tl kardemummaa

80g voisulaa

5 dl pullajauhoseosta (Viljatuote)

Väliin:

voisulaa

kanelia

sokeria

aitoa vaniljasokeria

 

Voiteluun:

Kananmuna

 

1. sekoita vesi, kuivahiiva ja psylliumi ja anna psylliumin turvota nesteessä 10 minuuttia

2. lisää loput aineet ja seoita hyvin

3. leivo heti puusteiksi, kauli taikinamatto

4. sivele voisulaa taikinamaton päälle, ripottele kanelia, sokeria ja aitoa vaniljasokeria

5. kääri taikinamatto rullalle ja leikkaa 17 palaan

6. paina jokaisen palan keskelle pikkusormillä painauma

7. kohota korvapuusteja lämpöisessä paikassa 40 minuuttia

8. voitele kananmunalla ja ripottele pintaan raesokeria

9. paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsiä

10.nauti tuoreeltaan vielä korvapuustien ollessa lämpöisiä

 

 

Somekokin plussat ja miinukset

+ Korvapuusteihin saa väliin laittaa paljon kanelia ja aitoa vaniljasokeria

+ Välikohotus kannattaa tehdä taikinaan, jolloin tulee herkullisempi lopputulos

– Ettei taikina jää pöytään kiinni muista jauhottaa työpöytä hyvin, ennen kuin alat kaulimaan

 

 

Usein kysyttyjä kysymyksi

1. Onko välikohotus pakko tehdä?

Suosittelen kyllä tekemään, välikohotuksen ansiosta tulee kuohkeita pullia

2. Onko gluteenittomassa ohjeessa pakko käyttää psylliumia?

Ilman psylliumia, et saa gluteenittomassa taikinassa sitkoa. Joten suosittelen käyttämään psylliumia, se tuo sitkon lisäksi myös kuohkeutta taikinaan ja taikinasta tulee murenematon

3. Mitä psylliumi on?

Psylliumi on ratamon siemenkuoresta jauhettu luonnontuote

 

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!