Pizzan voi valmistaa myös grillissä! Tämä kesäinen herkku vaatii hieman aikaa, mutta on varmasti vaivan arvoinen. Tätä reseptiä varten ei tarvitse lähteä hankkimaan pizzakiveä tai muitakaan erikoisvälineitä. Grilli ja esimerkiksi rautainen paistinpannu riittää.

 

Täydellinen pizzapohja

Hyvän pizzapohjan salaisuus ovat 00-jauhot (eli tavallista hienojakoisempi vehnäjauho) ja huolellinen vaivaaminen. Taikina kannattaa tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana, jotta pohjasta tulee rapea ja maukas.

Hätäisempi kokkaaja voi kuitenkin kohottaa tällä ohjeella tehdyn pohjan myös huoneenlämmössä, jolloin taikina on leivontavalmis noin tunnissa.

  • 2,5 dl vettä
  • 10 grammaa tuorehiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 5 dl pizzajauhoja
  • 3 rkl öljyä

Sekoita hiiva ja suola viileään tai kädenlämpöiseen veteen. Jos haluat kohottaa taikinan nopeasti, käytä kädenlämpöistä vettä. Yön yli kohotettavaan taikinaan riittää viileä vesi.

Sekoita taikinaan jauhot – esimerkiksi Hungry Chefin pizzajauhot ovat tähän mainio valinta. Vaivaa taikinaa esimerkiksi pöytää vasten noin 5 minuuttia ja lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä toiset 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Peittele taikina kohotusta varten.

Jos haluat leipoa vielä saman päivän aikana, jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan. Kohotusta varten kannattaa valita tasaisen lämmin ja vedoton paikka. Sopiva kohotusaika on noin 45-60 minuuttia. Jos maltat odottaa huomiseen, siirrä taikina jääkaappiin.

grillipizza 1

Pizzan valmistelu ja täyttäminen

Pizzan täyttämiseen ja paistoon tarvitset:

  • pizzajauhoja
  • tomaattikastiketta tai ketsuppia
  • raastettua juustoa makusi mukaan
  • mieleisesi täytteet (testikokin valinta oli mozzarella, ananas, punasipuli ja basilika)
  • voita tai margariinia

Kun taikina on kohonnut, jaa se kuuteen osaan. Grillissä pienet pizzat paistuvat suuria paremmin ja ovat helpompia käsitellä. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja lisää tarvittaessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin tai työtasoon.

Muurikka sopii grillipizzan paistamiseen mainiosti, mutta myös mikä tahansa muu tasainen rauta-astia (esimerkiksi paistinpannu), ajaa asiansa. Lämmitä Muurikka tai muu pannu grillissä suljetun kannen alla. Sopiva lämpötila riippuu käytössä olevasta grillistä, mutta ainakin alkuun grilli kannattaa laittaa täydelle teholle.

Painele taikinapallot yksi kerrallaan ohuiksi pizzapohjiksi. Tämä työ kannattaa tehdä käsin, kaulimen sijaan, jotta pohja säilyy mahdollisimman kuohkeana ja paistuu rapeaksi. Ripottele hieman jauhoja pizzalapiolle tai lautaselle (esimerkiksi hieman joustavat kertakäyttölautaset ovat sopivia tähän) ja siirrä pizzapohja lautaselle.

Lisää pizzapohjan päälle haluamasi täytteet. Grillissä pohja paistuu yleensä nopeasti, joten pizzan päälle kannattaa laittaa täytteitä harkiten.

Tämän reseptin pääroolissa on pizzapohja, joten hyvä tomaattikastike, ripaus mieluisaa juustoa ja pari täytettä riittää. Paiston jälkeen pizzan päälle voi lisätä esimerkiksi mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua ja basilikaa.

Pizzan paistaminen grillissä

Levitä kuumalle pannulle noin ruokalusikallinen voita tai margariinia. Liu’uta pizza varovasti lapiolta tai lautaselta grilliin. Laske grillin kansi ja anna pizzan paistua mahdollisimman rauhassa.

Pizza paistuu noin viidessä minuutissa, mutta pohjan paistoastetta kannattaa tarkkailla parista minuutista eteenpäin. Pizza on valmista, kun pohja on alapuolelta kullanruskea ja juusto on sulanut. Jos pohja paistuu liian tummaksi ennen kuin täytteet ehtivät kypsyä, laske grillin lämpötilaa ja availe grillin kantta mahdollisimman harvoin. Tämä on kärsivällisyyslaji!

Kun pizza näyttää paistuneen sopivasti, poimi se pois grillistä ja tarjoile esimerkiksi oreganon ja tuoreen basilikan kera.

Jaoimme hiljattain asiakkaillemme maistiaisia Hungy Chefin tuotteista. Pizzajauhojen ja -kastikkeiden lisäksi tuoteperheeseen kuuluu muun muassa valmiit pataleipäainekset ja jauhosekoitus belgialaisten vohvelien valmistukseen.

grillipizza 2

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Kotisiivouksen vuosikello – huhtikuu

Huhtikuu herättää luonnon uuteen loistoon ja samalla vauhdikkaasti lisääntyvä auringonvalo iskee armottomasti kotimme tahroja ja ...

Puhelimen puhdistaminen – säännöllisyys on valttia

Puhelimen puhdistaminen on usein arjen keskellä sivuutettu, mutta erittäin tärkeä toimenpide. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ...

Airfryerin puhdistaminen – pidä suosikkilaitteesi puhtaana

Airfryer on vakiinnuttanut paikkansa yhä useammasta keittiöstä ja monet meistä käyttävätkin airfryeria monipuolisesti ruoanlaittoon. Tämä ...

Näin valitset kotiisi sopivan robotti-imurin

Robotti-imuri on laite, joka on mullistanut kodin siivouksen, tarjoten automatisoidun ratkaisun päivittäiseen pölyn ja lian ...

Kodin kevätsiivous

Viimeistään kevätaurinko paljastaa sinulle nurkissasi lymyävät pölypallerot ja pinttymät, mikäli olet niitä onnistunut vielä omatunnoltasi ...

Pysäytä kura ja loska eteiseen

Hanki eteiseen hyvä matto Jos asut omakotitalossa, kannattaa oven ulkopuolella valita karhea matto, johon kivet ...

Kotisiivouksen vuosikello – maaliskuu

Tämän kuun valinnoissa riittää toden teolla jumpattavaa siivousliinan kanssa. Kotiaan kun jynssäilee ajan kanssa näyttävään ...

Kotisiivouksen vuosikello – helmikuu

Tavanomaiseen malliin olimme jo vitsailemassa, että siivouksen vuosikellossa on jälleen luvassa kodin siivouksen saralla varsinaisia ...

Grillipizza – verraton kesäherkku arkeen ja juhlaan

Täydellinen pizzapohja Hyvän pizzapohjan salaisuus ovat 00-jauhot (eli tavallista hienojakoisempi vehnäjauho) ja huolellinen vaivaaminen. Taikina ...

Moppaajan tsatsiki

Valmistusaika: alle 30 minuuttia Ohjeesta tulee 4 annosta Tsatsikin raaka-aineet: 1 tuore kurkku   Kastike: ...

Moppaajan coleslaw

Ohjeesta tulee noin 3-4 annosta. Valmistusaika: 4h Coleslaw raaka-aineet: 250g kaalia 2 kpl (n.180g) porkkanaa ...

Imuristin lanttulaatikko

Ohjeesta tulee 2 x 0,85 litran rovetta. Valmistuaika noin 2 tuntia. Lanttulaatikon raaka-aineet 1 kg ...

Imuristin pinaattiletut

Ohjeesta tulee 16 pikkulettua Valmistusaika: 30 minuuttia Pinaattilettujen raaka-aineet 1 kananmuna 4 dl maitoa 25g ...

Moppaajan pasta carbonara

Pasta carbonaran raaka-aineet: 1 pkt (140g) pekonia 250g tuorepastaa (gluteenittomana käytä esimerkiksi tätä pastaa) 2½ dl ...

Imuristin mangojuustokakku

Tämä resepti on jo valmiiksi gluteeniton. Vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi tätä sen sijaan on vaikeaa muokata, ...

Moppaajan korvapuustit

Korvapuustin raaka-aineet: 5 dl vettä (+42’c) 2 pss. (a 11g) kuivahiivaa 2 dl sokeria 1 ...

Kotisiivous vaatii huolellista suunnittelua – näin me tutustumme kotiisi

Jokainen koti on erilainen ja siksi suunnittelukäynti antaa meille mahdollisuuden suunnitella toiveidesi mukainen siivouskokonaisuus ja ...

Kotitalousvähennys, eli palveluita kotiin 60% edullisemmin

Kotitalousvähennys 2024 Siivous-, kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön osalta vähennystä saa 60% tehdyn työn osuudesta (ennen ...

Siivouslahjakortti – Tuplalahja, joka kannattaa hyödyntää

Maailmassa ei liene montaa joululahjaa, jonka arvo on saajalleen yli puolet ostohintaansa suurempi. Harva nimittäin ...

Koti Puhtaaksi Oy:n uusi toimitusjohtaja Reetta Alastalo kertoo nolona: “Reputin siivoustaitotestimme”

Euroopan ja Suomen parhaana siivousalan työpaikkana palkittu Koti Puhtaaksi Oy saa uuden vetäjän, kun yrityksen ...

Tarjoamme automatisoidun kotitalousvähennysilmoituksen asiakkaillemme!

Verohallinto avasi vuoden 2023 alussa rajapinnan, jonka avulla kotitalousvähennyskelpoista työtä tekevät yritykset voivat ilmoittaa kotitalousvähennykseen ...

Koti Puhtaaksi pääsi osaksi Reijo Kelan ja Lotta Svärd säätiön Hiljainen kansa -näyttelyä

Lottamuseon pihassa Tuusulassa komeilee Koti Puhtaaksi hahmo värikkäässä työasussaan. Saana Tyni kutsuttiin pukemaan yksi näyttelyn ...

Logomme on uudistunut

  Teemme työtämme täydestä sydämestä ja sydän kuvaa hyvin myös tapaamme toimia yhteiskunnallisena yrityksenä. Yrityksemme ...

Millan uratarina: ”Olen päässyt kehittymään sekä työssä, että ihmisenä”

– Aloitin työt tosiaan Tampereella, jonka jälkeen olen käynyt lisäksi Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Nykyään ...