Pinaattiletut ovat kestosuosikki, joka maistuu myös lapsille! Yleensä pinaattiletut syödään joko makean hillon kanssa tai suolaisena versiona perunan kaverina. Ihan ehdottomasti kannattaa testata pinaattilettuja jauhelihakastikkeen kanssa. Tämä yhdistelmä on meillä lasten suurta herkkua! Itse tykkään lisätä vielä puolukkahilloa. Myös raejuusto sopii tosi hyvin lämpöisten pinaattilettujen kanssa.
Ohjeesta tulee 16 pikkulettua
Valmistusaika: 30 minuuttia
Pinaattilettujen raaka-aineet
1 kananmuna
4 dl maitoa
25g voisulaa
3/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Ripaus maustepippurijauhetta
75g jäistä pinaattia
Pinaattilettujen valmistaminen
1. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki
2. Lisää maito ja sekoita
3. Sulata voi
4. Sekoita kuivat aineet keskenään
5. Lisää kuivien aineiden joukkoon vuorotellen vähän kerrallaan maito-munaseosta ja voisulaa, sekoita hyvin koko ajan
6. Lisää lopuksi jäiset pinaattipalat ja anna niiden sulaa taikinaan
7. Paista voissa
8. Nauti lämpöisinä
Gluteenittomien pinaattilettujen raaka-aineet
1 kananmuna
3 dl maitoa
25g voisulaa
½ tl suolaa
2½ dl Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
ripaus maustepippurijauhetta
75g jäistä pinaattia
Gluteenittomien pinaattilettujen valmistaminen
1. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki
2. Lisää maito ja sekoita
3. Sulata voi
4. Sekoita kuivat aineet keskenään
5. Lisää kuivien aineiden joukkoon vuorotellen vähän kerrallaan maito-munaseosta ja voisulaa, sekoita hyvin koko ajan
6. Lisää lopuksi jäiset pinaattipalat ja anna niiden hetki sulaa taikinaan
7. Paista voissa
8. Nauti lämpöisinä
Somekokin vinkit
+ Neste ja voisula kannattaa kaataa taikinaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen, ettei taikinaan tule paakkuja
+ Lettuja paistaessa paistinpannu kannattaa kuumentaa hyvin kuumaksi ja säätää lämpöä sen jälkeen pienemmälle
+ Käännä letut sitten kun taikina alkaa hyytyä pinnasta
+ Paistamisessa saa käyttää runsaasti oikeaa voita
– Letut palavat helposti, jos lämpötilaa ei säädä pienemmälle heti pannun kuumentamisen jälkeen
Usein kysytyt kysymykset
1. En ole koskaan maistanut pinaattilettuja jauhelihakastikkeen kanssa, nekö oikeasti sopivat yhteen?
Kyllä sopivat hyvin yhteen ja ovat itseasiassa loistava makupari, ihan ehdottomasti kannattaa testata.
2. Voiko taikinassa käyttää öljyä?
Voi hyvin käyttää myös öljyä. Voista saa kuitenkin paremman maun pinaattilettuihin.
3. Voiko maustepippurin jättää taikinasta pois?
Voi jättää poiskin, mutta jos haluaa nauttia letut suolaisina, niin maustepippuri ja halutessaan myös sipulijauhe tuovat kivan maun.
4. Voiko pinaattiletut tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin?
Letut voi tehdä jo valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Ne voi sitten halutessaan lämmittää uunissa 200 asteessa muutaman minuutin ajan. Tai syödä vaikka kylmilteen, jos esimerkiksi kuumalla säällä lämmin ruoka ei maistu.
{”@context”:”https://schema.org/”,”@type”:”Recipe”,”name”:”Imuristin pinaattiletut”,”image”:”https://www.kotipuhtaaksi.fi/wp-content/uploads/2020/06/IMG_20200516_172512-2048×1631.jpg”,”description”:”Pinaattiletut ovat kestosuosikki, joka maistuu myös lapsille! Yleensä pinaattiletut syödään joko makean hillon kanssa tai suolaisena versiona perunan kaverina. Ihan ehdottomasti kannattaa testata pinaattilettuja jauhelihakastikkeen kanssa.”,”keywords”:”pinaattiletut, pinaattilettu”,”author”:{”@type”:”Person”,”name”:”Marika”},”datePublished”:”2020-05-17″,”prepTime”:”PT10M”,”cookTime”:”PT15M”,”totalTime”:”PT25M”,”recipeCategory”:”entree”,”recipeYield”:”16″,”nutrition”:{”@type”:”NutritionInformation”,”calories”:””},”recipeIngredient”:[”1 kananmuna”,”4 dl maitoa”,”25 g voisulaa”,”3/4 tl suolaa”,”3 dl vehnäjauhoja”,”½ tl leivinjauhetta”,”Ripaus maustepippurijauhetta”,”75 g jäistä pinaattia”],”recipeInstructions”:[{”@type”:”HowToStep”,”text”:”1. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki”},{”@type”:”HowToStep”,”text”:”2. Lisää maito ja sekoita”},{”@type”:”HowToStep”,”text”:”3. Sulata voi”},{”@type”:”HowToStep”,”text”:”4. Sekoita kuivat aineet keskenään”},{”@type”:”HowToStep”,”text”:”5. Lisää kuivien aineiden joukkoon vuorotellen vähän kerrallaan maito-munaseosta ja voisulaa, sekoita hyvin koko ajan”},{”@type”:”HowToStep”,”text”:”6. Lisää lopuksi jäiset pinaattipalat ja anna niiden sulaa taikinaan”},{”@type”:”HowToStep”,”text”:”7. Paista voissa”},{”@type”:”HowToStep”,”text”:”8. Nauti lämpöisinä”}]}