Kääretorttu on helppo ja nopea leivonnainen kahvipöytään. Täytteitä vaihtamalla kääretorttu sopii sekä arkeen että juhlaan, vuodenajasta toiseen. Tällä ohjeella leivot perinteisen kääretorttupohjan, jonka kaveriksi sopivat esimerkiksi marjat tai hedelmät. Koekeittiömme täytti kääretortun vaniljarahkalla sekä kuningasmarjasekoituksella.

 

Valmistusaika yhteensä noin 25 minuuttia.

Kääretortun raaka-aineet

5 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen 250 grammaa marjoja ja 200g rahkaa.

Kääretortun voi leipoa gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla. Kääretortusta tulee vegaaninen, kun kananmunat korvataan 1 desilitralla omenasosetta.

 

Kääretortun valmistaminen

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele leivinpaperi öljyllä. Käytä uunipeltiä, jossa on korkeat reunat.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaimen tehosta riippuen 5-10 minuutin vatkaus takaa kuohkean kääretortun. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti munasokerivaahdon joukkoon. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille. Paista noin 8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  4. Levitä puhdas leivinpaperi työtasolle ja ripottele sen päälle hieman sokeria. Kumoa kypsä kääretorttupohja leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki. Odotellessasi soseuta marjat. Jos käytät pakastemarjoja, kannattaa marjat ottaa hyvissä ajoin sulamaan ja valuttaa enin neste pois.
  5. Levitä ensin rahka ja sitten marjat jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Jätä reunoille hieman tilaa, jotta täyte mahtuu leviämään rullatessa. Rullaa kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen (katso ohje täältä) ja anna asettua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

 

Somekokin plussat ja miinukset

+ Kääretorttu on helppo ja nopea herkku kahvipöytään. Kiireisin leipuri pyöräyttää kääretortun syöntivalmiiksi alle puolessa tunnissa.

+ Kääretorttu on helposti muunneltava leivonnainen! Täytteitä vaihtamalla jokaiselle löytyy sopiva makuyhdistelmä. Kääretorttupohja sopii mainiosti myös pienten kakkujen ja leivonnaisten peruspohjaksi.

– Kääretortun rullaaminen kauniisti on taitolaji. Täytettä tulee olla oikea määrä ja rullaaminen pitää tehdä oikealla tekniikalla. Toisaalta kääretorttu maistuu aivan yhtä hyvältä, vaikka rullaaminen hieman epäonnistuisikin!

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä kääretortun leipomisesta

  1. Mitä täytteitä kääretorttuun voi laittaa?

    Kääretortun voi täyttää mieltymystensä mukaan esimerkiksi millä tahansa marjoilla tai hedelmillä. Myös marmeladit, hillot, rahka ja vaahdotettu kerma ovat suosittuja täytteitä.

  2. Miten kääretorttu kääritään?

    Kääretorttu kääritään leivinpaperia apuna käyttäen. Video-ohjeen voi katsoa esimerkiksi täältä.

  3. Miksi kääretorttu lässähtää?

    Kananmunat ja sokeri on tärkeää vaahdottaa huolellisesti, jotta pohjasta tulee kuohkea. Kuivat aineet tulee sekoittaa munasokerivaahtoon kevyesti, mutta nopeasti käännellen. Liika sekoittaminen vaikuttaa kuohkeuteen. Myös liian kylmät kananmunat saattavat olla syynä kääretortun lässähtämiselle.

kääretorttu

 

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.