Elokuussa saattavat monella ärräpäät lennellä töihinpaluun kunniaksi. Kesämenojen väheneminen tuo toisaalta reissussa rähjääntyneille myös toivottua rauhaa, kun känkkäränkätkin marssivat jälleen takaisin koulun penkille.

 

Päivien hiljalleen lyhetessä, kiinnittää kotiinsa jälleen uudella tapaa huomiota. Kun omiin nurkkiin malttaa jäädä viimein rahoittumaan, saa moni uudenlaista potkua siivousrutiinien ylläpitämiseen. Perinteisen touhuamisen ohella kehotamme ottamaan seuraavat projektit haltuun:

Kaappien siivous

Kun kesälomalla on paikasta toiseen juostessa räjäytetty tavarat pitkin kaappeja, alkaa työmaa olla valmis. Syksyn lähestyessä, kannattaa tilaisuus käyttää tavaroiden uudelleenjärjestelyyn. Voit esimerkiksi siirtää uimakauden päätteeksi spiidokokoelmaa taka-alalle ja ottaa syksyisempää kuositusta käsien ulottuville.

Rykäise tavarat kertaheitolla kaapista veks. Eliminoi pintoihin kertynyt pöly ja lika puhdistusaineseokseen kostutetulla siivousliinalla. Aloita seuraavaksi inventaario. Käyttämättä jääneet (ja jäävät) romppeet kannattaa kiikuttaa kirpputorille tai laittaa lahjoituksena maailmalle. Järjestele loput tavarat nätisti paikalleen puhtaaseen hyllyyn.

Ei siis ihan mitään rakettitiedettä tuo kaappien siivous, joskin viitseliäisyyttähän se vaatii. Ihmettele hommaa lisää täällä ennen kuin luurangot kolisevat kaapeistasi.

Grillin puhdistus

Alkavatko grillipöperöt jo pikkuhiljaa tympiä? Koko kesän kelien edestä posotettu peltipallosi mahtaa olla ainakin ritilöitään myöten täynnä kassleria. Grillirallin vähentyessä kannattaa kunnollinen grillin puhdistus suorittaa ainakin ennen laitoksen siirtämistä talviteloille.

Projektiin ryhtyessä tulee grilli ensin kuumentaa ja antaa sitten jäähtyä operointikelpoiseksi. Kuuraa ritilät grillinpuhdistusaineen ja harjan kanssa puhtaaksi rasvapeltiä ja -kuppia unohtamatta. Ilmansaantireikiä ja polttimoita puhdistaessa kannattaa ronkkimisavuksi ottaa esimerkiksi hammastikku.

Tiesithän, että naapuruston kovin grillimestari huolehtii aina paistorumban jälkeisestä peruspuhdistuksesta ja huoltaa vermeensä myös kauden alussa? Siirry tarkempien tärppien perässä tänne ennen kuin hiillyt.

Liesituulettimen puhdistus

Mihinkäs sieltä grillin äärestä sitten palailtiinkaan takaisin? Järjestä itsellesi mieluinen siirtymä sisätiloihin puhdistamalla keittiön liesituuletin. Rasvasuodattimen puhdistamalla ehkäiset mahdolliset paloriskit ja varmistat, että liesituuletin imaisee sapuskojen käryn jatkossa tehokkaammin kitusiinsa.

Liesituulettimen rasvasuodattimia löytyy useampia eri malleja aktiivihiilisuodattimista niin polyesterisiin, kuin metallisimpiinkin häkkyröihin. Alustavan viisastelun sijaan suosittelemme siirtymään suoraan aihetta kattavammin käsittelevään blogiimme. Klikkaile itsesi siis tänne ennen kuin haistat palaneen käryä.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!