Jos jokin on varmaa, niin ainakin se, että oman kodin lämpö vetää yhä enemmän puoleensa, mitä pidemmälle syksyä edetään. Oman valtakunnan siisteyteen kiinnittää jälleen entistä enemmän huomiota, kun kylmeneviä kelejä paetaan sisätiloihin.

 

Mikäli et ole lainkaan myöhäissyksyn ystävä, niin nauti vielä tovi ennen kuin ruska vaihtuu tuskaan. Illoistasi saat kuitenkin viihtyisiä, kun torppa kiiltää jälleen puhtauttaan ja sohvalla saa hämmästellä tuttuun tapaan omaa ahkeruuttaan. Ota muun siivouksen ohella siivouksen vuosikello haltuusi. Seuraavanlaista olisi tällä kertaa luvassa: 

Takan puhdistus

Kiihtyvään lämmitysrumbaan varautumisessa on oleellista puhdistaa takka (kirjaimellisesti) hyvän sään aikana. Tämä työmaa kannattaa hoitaa vielä kun takkaa kestää pitää tovin kylmänä. Kuuma jämätuhka näet on liian aikaisin käsiteltynä paloriski ja saattaa höyrystää häröimmät pesuaineet käyttäjänsä kuontalolle.

Ryhdy urakkaan kärräämällä kylmennyt tuhka palamattomassa astiassa pihamaille. Harjaile takan sisäosa hormia kohti lähtevillä rykäisyillä, jotta noki pöllyää varmasti piipun suuntaan. 

Varsinainen takan pesu riippuukin sitten siitä, mistä materiaalista veistetty laitos siellä huoneen perukoilla oikein tönöttää. 

Lue täältä tarkemmat siivousvinkit takan puhdistukseen ennen kuin tuhkatkin viedään pesästä!

Hajulukon puhdistus

Hajulukko on lavuaarin alta löytyvä mutka putkistossa, joka on nimensä mukaisesti suunniteltu pitämään viemärin härskeimmät odöörit erillään huoneilmasta. Ennen pitkää (myös) hajulukko saa tarpeekseen lavuaariin kylvämistäsi partakarvoista. Tukkiutuessaan se muistuttaa sinua kaipaamastaan huomiosta suloisella viemärinkatkullaan. 

Laita ämpäri hajulukon alle, avaa suojatulppa ja aukaise hajulukko vastapäivään kiertämällä. Tongi hiustupot ja kuravellit harjan tai kumihanskojen avuin pois ja jynssää palikkaa juoksevan veden alla. Päivän tärkein siivousvinkki onkin, että pahimmillaan vesivahingon uhalla on erittäin tärkeää ottaa tiivisteet talteen ja kasata hajulukko huolellisesti takaisin. 

Niin hetkinen, mitenkäs se menikään..? Vilkaise täältä kattavammat viisastelut ennen kuin olet itsekin kurkkuasi myöten täynnä!

Suihkupään puhdistus

Meistä kaikkein pahimmat hätähousut saattavat kuvitella, että kalkkiutuneen suihkupään kohdatessaan joutaa marssia samantien uutta kapulaa ostamaan. Mutta hepä eivät ole lukeneetkaan Koti Puhtaaksi Oy:n ajan hermoilla olevia siivousvinkkejä. 

Olemme levittäneet jo hyvän tovin ekologisten siivousaineiden ilosanomaa, joten vannoutuneimmat fanimme varmasti tietävätkin, mitä odottaa. Kyllä vain Рtodellisuudessa kalkinpoisto onnistuu jo muutamilla keittiön kaapeista kolisevilla aineksilla: sitruunalla, etikalla ja soodalla.

√Ąl√§ ly√∂ kaikki aineksia tehosekoittimeen, vaan tarkista ainekohtaiset ohjeistukset artikkelistamme. Klikkaile siis kattavamman ohjeistuksen (ja parempien vitsien) per√§ss√§ t√§nne ennen kuin kalkkeudut itse!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!