Koti Puhtaaksi Oy:n hullulla keittiömestarilla on tarjota jälleen avain onneen. Kurota tällä kertaa hieman keksihyllyjä pidemmälle, sillä perinteiset etikka, ruokasooda ja sitruuna sopivat useimpien suihkupäiden puhdistukseen. Puhdista omasi silti varovasti!

 

Älä osta vielä uutta suihkupäätä kalkkeutuneen tilalle – puhdistus onnistuu helposti keittiön perustarvikkeilla!

Useimmat kalkinpoistoaineet ovat melkoisen brutaaleja kemikaaleja. Kun kalkinpoiston tekee säännöllisesti (esimerkiksi kuukausittain), riittää vähemmänkin perverssi käsittely suihkupään puhdistukseen.

Suihkupään puhdistus sitruunalla

Tietäjät ja rakettitieteilijät tietävät, että sitruunan puhdistava vaikutus perustuu sen sisältämään sitruunahappoon. Itse hedelmän sisälmyksissä se on mitä naturellimmassa muodossaan.

 1. Purista raivopäissäsi viimeiset mehut sitruunasta ja itsestäsi astiaan. Litkua on riittämiin, kun kalkkinen osa suihkupäästä peittyy kokonaan
 2. Laske suihkupää happoaltaaseen useaksi tunniksi – esimerkiksi yön yli. Naura halutessasi suosimasi leffapahiksen malliin.
 3. Vapauta suihkupää kohtalonsa kourista. Puhdista se liinalla tai sienellä
 4. Aseta puhdas suihkupää takaisin paikoilleen

Suihkupään puhdistus etikalla

Suihkupään puhdistaminen etikalla on vähintäänkin yhtä vaivatonta. Myös etikalle ominainen viikon vanhoja urheilusukkia muistuttava käry hälvenee varsin nopeasti.

 1. Kaada astiaan etikkaa ja aseta suihkupää etikka-astiaan niin, että kalkkinen osa peittyy kokonaan
 2. Jätä suihkupää omiin oloihinsa useaksi tunniksi – esimerkiksi yön yli
 3. Huiski suihkupää puhtaaksi liinalla tai sienellä
 4. Aseta suihkupää takaisin paikoilleen

Suihkupään puhdistus ruokasoodalla

Leipomisen lomasta kannattaa ruokasoodaa tyrkätä taikinoiden lisäksi muuallekin ympäri huushollia. Esimerkiksi kalkin runnomaan suihkupäähän.

 1. Läväytä runsain mitoin ruokasoodaa astiaan
 2. Kastele suihkupää vedellä ja pyörittele sitä ruokasoodassa
 3. Suo suihkupäälle aikaa kuorivassa kasvohoidossaan vähintään tunnin verran. Laita vaikka itsekin kurkut silmille, mikäli et muuten malta olla ihmisiksi
 4. Pyyhi suihkupäästä soodat ja sotkut pois liinalla tai sienellä
 5. Aseta suihkupää takaisin paikoilleen

Sitruuna ja sitruunahappo sopivat monenlaiseen siivouspuuhaan

Sitruuna on kodin ihmeaine, jota voi käyttää muuhunkin, kuin coctailien piristeeksi. Se toimii esimerkiksi pahojen hajujen poistossa, ja se toimii myös hyvin yleispesuaineena. Lue täältä lisää sitruunahaposta!

Entä ruokasooda ja etikka?

Etikan käyttökohteita kodin siivouksesta voit kurkata täältä. Ruokasooda on myös yksi kodin ihmeaineista. Sille löytyy käyttöä esimerkiksi viemärin, uunin, kahvinkeittimen tai vaikkapa astianpesukoneen puhdistuksessa.

Pännivätkö lukuharjoitukset?

Maailma on kiireinen ja niin olet sinäkin. Anna Henkan viisastella videolla, kuinka suihkupään puhdistus käytännössä hoituu!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!