Viemärin tukkeumat ja hajuhaitat kannattaa hoitaa kotikonstein vielä, kun voi. Säännöllinen puhdistus ehkäisee myös tulevilta tukoksilta, jotka katastrofaalisimmillaan aiheuttavat jopa vesivahinkoja.

 

√Ąl√§ kuitenkaan aivan viel√§ n√§pp√§ile putkimiest√§ tai vakuutusyhti√∂t√§ linjoille, sill√§ ekologisilla kotikonsteillamme hoidat viem√§rin puhdistuksen minuuteissa.

Viemärin puhdistus ekologisesti 5 minuutissa

Ympäristön ja jopa oman terveytesi puolesta suotuisimmat aineet viemärin puhdistukseen löytyvät useimmista huusholleista jo valmiiksi. Mitäpä muutakaan sieltä keittiön kaapeista kaivella, kuin vanhan liiton siivoussankareita: soodaa ja etikkaa. Homman hoidat näinkin yksinkertaisesti:

 1. Kaada 1 dl ruokasoodaa viemärin aukolle
 2. Nakkaa perään 2 dl etikkaa
 3. Anna kaverusten vaahdota keskenään 2-3 minuuttia
 4. Tykitä viemäriin kahden minuutin ajan kuuminta vettä, mitä kraanalla on tarjota.

Kas näin Рsotku on tiessään ja viemäri vetää jälleen!

Mikäli lavuaari nielee yhä veden vain vaivoin kitusiinsa, kannattaa operaatio suorittaa toistamiseen. Etikalla läträäminen saattaa myös jättää ilmoille pistävänpuoleisen ominaistuoksunsa, mutta se hälvenee viimeistään kevyen tuulettamisen myötä. 

Viemärin puhdistus viemärinavaajilla

Oletko kauhonut viemäriin kilotolkulla soodaa ja etikkaa täysin tuloksetta? Tässä vaiheessa lienee sallittua myöntyä kemiallisiin viemärinavaajiin, jotka ovat melkoisen toksista tavaraa.

Ota operoidessasi siis seuraavia asioita huomioon:

 • Lue litkun k√§ytt√∂ohjeet huolella ja toimi niiden mukaisesti. Useimmiten liuos kaadetaan sellaisenaan viem√§riin. Huuhtelu kannattaa suorittaa aina perusteellisesti.
 • Viem√§rinavaajat ovat voimakkaasti sy√∂vytt√§vi√§ aineita. Litkuja k√§sitelless√§ saakin nyk√§ist√§ p√§√§lleen jotain biologista sodank√§ynti√§ kest√§v√§√§ suojav√§lineist√∂√§. Suojaa ainakin ihosi ja hengitystiesi.
 • Huolehdi runsaasta tuuletuksesta.

Ennaltaehkäise tukkeumat

Yleensä viemärin tukkeutuminen on seurausta huonoista arjen valinnoista. Survo esimerkiksi biojätteet lavuaarin sijaan suoraan omaan astiaansa. Useimmiten röörejä tukkivat juuri paistinrasvat ja ruoantähteet.

Viemärin puhdistuksen 5 vaihetta 5 minuutissa

 1. Kaada 1 dl ruokasoodaa viemärin aukolle
 2. Kaada 2 dl etikkaa ruokasoodan päälle
 3. Odota, että ruokasooda ja etikka kuohuvat 2-3 minuuttia
 4. Laske viemäriin kuumaa vettä 2 minuutin ajan
 5. Haju on poissa ja viemäri vetää taas

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!