Touhukuu on erinomaista aikaa ottaa itsestään niskasta kiinni ja suorittaa massiivisempi kevätsiivous. Aloita siivoamalla vappuserpentiinit nurkista ja hoida ainakin alla komeilevat työvaiheet kuntoon. Mieluiten koti on tietenkin edustuskunnossa jo äitienpäivän tienoilla!

 

Jääkaapin ja pakastimen puhdistus

Kevään takuuvarmin pommi löytyy useimmiten jääkaapin syövereistä. Tässä kohden vuotta löytänet jääkaapista jos jonkinlaisia roiskeita ja sisustuselementeiksi jätettyjä soosipurkkeja. Pesuoperaatiolla neutralisoit lisäksi hajuhaitat sekä annat itsellesi erinomaisen tilaisuuden elintarvikeinventaarioon.

Ota jääkaapista virrat veks, siirrä sapuskat kylmään tilaan ja puhdista liinan kanssa pinnat uuteen uskoon. Tasojen ja lokeroiden lisäksi jääkaapista tulee puhdistaa myös seinät ja tiivisteet. Muista rykäistä jääkaappi irti seinästä ja imuroida paloturvallisuuden nimissä  myös laitteen takaosa. Tarkemmat ohjeet ja typerämmät vitsit urakkaan löydät täältä.

Tarkista samalla vauhdilla tarve pakastimen sulatukselle. Mikäli jäätä on kertynyt runsaasti ja pakasteet ovat järjestelyä vailla, kannattaa tarttua tuumasta toimeen. Hyvin huollettu pakastin muistaa sinua huokeammilla sähkölaskuilla ja pitkällä iällä. Lue aiheesta lisää täältä.

Peittojen ja tyynyjen pesu

Touhukuun keskisuuresta työmaasta käy likaisten peittojen ja tyynyjen pesu. Vuoteessa tupataan hikoilemaan jo unissaan, minkä lisäksi seurana voi olla joko elämänkumppani tai -kriisi. Puhtaisiin vällyihin sujahtaa kuitenkin jokainen hymy huulillaan!

Käy tuotteiden pesuohjeet huolellisesti läpi ennen pesuralliin ryhtymistäsi. Ilman kummempia kieltoja, on suositeltavaa pestä peitot ja tyynyt 60 asteessa ja kevyellä linkouksella. Jätä pesukonetta ladatessasi rumpuun reilusti liikkumavaraa ja lisää vain 1/3 normaalisti käyttämästäsi pesuainemäärästä. Huuhteluainetta et tarvitse lainkaan. Kuivaa peitot ja tyynyt lopuksi joko kuivausrummussa tai ilmastoidun tilan tasolla.

Ota huomioon, että höyhen- ja untuvatäytteisiä peittoja ja tyynyjä pestessä tulee käyttää vain entsyymittömiä pesuaineita. Parempaa perspektiiviä pyykkäykseen löydät täältä.

Mikron puhdistaminen

Helppoudestaan huolimatta tämä työvaihe jää useimpien huushollien arkisiivouksessa väliin. Lasialusen ja muut irtoavat osat voit ottaa tiskialtaan puolelle jynssättäväksi. Käy seuraavaksi liinan ja astianpesuaineen kanssa mikron pinnat läpi. Väläytä lopuksi vielä puhdasta liinaa päästäksesi pesuainejäämistä.

Mikäli vastassasi on täysi katastrofi, voit pehmentää pinttymiä vesihöyryn ja komeroista löytyvien ainesten, kuten sitruunan ja soodan avulla. Katso ohjeet mikron puhdistukseen täältä.

PS. Perusteelliset ohjeet koko kodin kevätsiivoukseen löydät täältä.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!