Vuoden vaihtuessa tavataan käyttää aina tovi reflektointiin ja tulevien korjausliikkeiden pohdiskeluun. Kaikenlaiset elämänmuutokset kannattaa aloittaa mielestämme sieltä oman elämän keskiöstä Рkodista.

 

Omaan elämäänsä saa mukavasti lisää täpinää, kun ainaisten pölykerrosten, tiskivuorten ja kalsaripyykkien sijaan torppa komeilee tasaisesti puhtauttaan. Siivouksen vuosikellosta sopii riuhtoa lisää inspiraatiota sitä hukanneille, ja miksei muillekin. Tammikuu näyttää puolestamme tällä kertaa tältä:

Pakastimen puhdistus

Kuluneen talven sähkölaskuja avatessa ei montaakaan naurata. Kinkunpaiston tai jouluvalojen välkkeen syyttelystä huolimatta yksi kodin sähkösyöppö saattaakin olla hieman yllättävä taho: pakastin. Rotiskoon kertyneiden jääköntsien väitetään lisäävän laitteen sähkökulutusta jopa 30 Р50 prosentilla. Tähän aikaan vuodesta on onneksi mitä parhain ajankohta pakastimen sulatukselle, joten eiköhän panna töpinäksi!

Napauta laitteesta virrat veks, kärrää jäiset sapuskat ulkoilmaan odottamaan ja vuoraa lattiaa pyyhkeillä. Pyyhi sulanut pakastin kauttaltaan pesuaineseoksessa kostutetulla liinalla ja kuivaa lopuksi jälkesi. Sitten ei muuta kuin pakastin päälle ja sapuskainventaarion kautta tavarat takaisin sisään.

Siinäkö kaikki? Noh, ei varsinaisesti. Katso perusteellisemmat siivousvinkit urakkaan täältä ennen kuin sulat itse!

Lattiakaivon puhdistus

Lattiakaivon puhdistus on niitä siivoustöitä, jotka usein lykkääntyvät siihen asti, että on oikeasti pakko ryhtyä hommiin. Onneksi me olemme siivouksen vuosikellon myötä käskyttämässä väkeä tämänkin inhokkiaskareen pariin. Ilo on meidän puolellamme.

Jos jossain on meneillään bakteerien omat kreisibailut, niin lattiakaivon tukkeutuneissa ja yököttävän hajuisissa syövereissä. Tapsan tanssit ja uudenvuodenbileet kun ovat jo takanapäin, niin nyt saa kyllä luvan riittää. Tässä tammikuun ryhtiliikkeessä lyödään kumihanskat kätösiin ja hoidetaan huusholli kuntoon.

Lattiakaivosi on kurkkuaan myöten täynnä ja niin olet sinäkin. Katso tarkemmat siivousohjeet täältä ennen kuin hyppäät kaivoon!

Kahvinkeittimen puhdistaminen

Jos päivä alkaa aina kahvilla, niin eiköhän aloiteta vuosikin kahvinkeittimen puhdistamisella. Tietänet, että täällä Suomessa litkitään vuodessa eniten kahvia koko maailmassa Рperäti 12,2 kiloa per lärvi. Maailmanennätystahdilla poriseva kahvinkeittimesi lienee myös kerryttänyt mojovan määrän kalkkia ja epäpuhtauksia sisuksiinsa.

Vedä ensin masiinasta röörit puhtaaksi käyttämällä koneen läpi urakkaan soveltuvaa puhdistusaineseosta. Vedä sitten itsesi ja kahvinkeitin irti sähköverkosta. Pannut, vesisäiliöt ja kaiken maailman irrotettavat tilpehöörit saatkin sitten jynssättyä puhtaaksi harjalla ja astianpesuaineella.

Kummasti alkaa se kahvi maistumaan taas jopa entistä paremmalta. Vilkaise täältä siivousvinkit ja puhdistusainevalinnat kahvinkeittimen puhdistamiseen ennen kuin homma menee plörinäksi!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!