Päivät vierivät ja siivouksen vuosikello sen kuin tikittää. Marraskuulle ei liiemmin elämää mullistavia pirskeitä vielä mahdu, mutta onhan onnenamme jälleen läjä siivousvinkkejä.

 

Oma torppa kannattaa pitää suosiolla edustuskunnossa, sillä ahkera ylläpito palkitaan myöhemmin helpommalla joulusiivouksella. Puunaillaanpa nyt niitä nurkkia kuntoon, niin voidaan sitten ensi kuussa käyttää sekin aika suklaan ja pipareiden herkkujen ahmimiseen.

Kyllä te jo tiedätte miten tämä homma toimii, eikös vain? Tällä kertaa vuorossa ovat ilmalämpöpumpun puhdistus, astianpesukoneen puhdistus sekä kaikkien suomalaisten lemppari: kahvinkeittimen puhdistus.

Astianpesukoneen puhdistus

Päivästä toiseen myllyttänyt astianpesukone voi olla myös kurkkuaan myöten täynnä rasvaa, kalkkia ja kuravelliä. Ahkerasti kun laitat puhdistellen, niin kone alkaa tarjoilla taas aidosti puhtaita kippoja ja kuppeja kiitoksenaan.

Paras siivousvinkki astianpesukoneen puhdistamisessa on pit√§√§ arjen h√§lin√§ss√§ p√§√§koppansa mukana tekemisess√§. √Ąl√§ siis survo p√§√§t√§si koneeseen, vaan keskity mm. puhdistamaan j√§tesihti ja pyyhkim√§√§n tiivisteet muun s√§helt√§misen ohella. Varsinaisen sis√§osien megajynss√§yksen voit toteuttaa keitti√∂n perustarvikkeilla, kuten etikalla ja soodalla. Katso ohjeet t√§√§lt√§ ennen kuin vaahtoat itse!

Kahvinkeittimen puhdistus

Me suomalaiset olemme tunnetusti rauhallista ja vaatimatonta kansaa. Mutta jos jokin saa täällä herttaisimmankin tädin raivon pauloihin, niin se on pahanmakuinen kahvi. Epäpuhtauksia kerryttänyt kahvinkeitin sylkee pannuusi ö-luokan litkua kuin henkilökohtaiseina loukkauksena. Eiköhän ruveta hommiin.

Kaada vesisäiliöön seos, jossa on veden ohella soodaa, sitruunahappoa tai etikkaa suositusten mukaisesti. Anna törpön tyhjentyä puolitiehen ja pysäytä kone. Kun seos on vaikuttanut puolen tunnin ajan, käynnistä masiina ja käytä loputkin puhdistuslitkut putkien läpi. Irrota härveli sähköverkosta ja kuuraa muut osat puhtaaksi. Katso tarkempi reseptiikka ja siivousohjeet täältä ennen kuin kahvinkeittosi menee plörinäksi!

Ilmalämpöpumpun puhdistus

Tolkuttomia bakteerikantoja jemmaava ilmalämpöpumppu hönkii lopulta puistattavan hajuista ilmaa sisuksistaan. Suattasipa olla taas sinullakin korkea aika hoitaa ilmalämpöpumpun puhdistaminen, jotta rotisko puskisi jälleen puhtaampaa ilmaa pitkin huushollia.

Kiipeä yläilmoihin ja läväytä rotiskosta etupelti auki. Irrota karkeasuodatin hellin kätösin ja imuroi se puhtaaksi. Tarvittaessa voit huuhdella sitä haalean veden alla. Käy laitteen ohjeet tarkkaan läpi ennen suoriutumista ja hoida projekti mieluusti kuukausittain. Vilkaise täältä siivousvinkit ilmalämpöpumpun puhdistukseen ennen kuin itseäsi puhalluttaa!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!