Joulukuun tienoilla ei jokaista tarvitse edes käskeä erikseen siivoustyömaalle, sillä joulusiivous on monelle pyhääkin pyhempi riitti, jossa koko huusholli käännetään ympäri. Ota sinäkin siivousvinkeistämme hieman lisävauhtia tekemiseesi!

 

Vuosi alkaa olla jo finaalissa, mutta meidän viisastelumme sen kuin jatkuvat. Siivouksen vuosikellolla on tarjota jälleen kuukauden siivousvinkit sekä puujalkavitsi jos toinenkin. Ellet toteuta joulusiivousta koko megalomaanisessa mittakaavassaan, niin ota ainakin seuraavat työvaiheet haltuusi.

Uunin puhdistus

Moni sulkee mielensä uunin sisällä lymyilevältä lialta, jolloin karrelle palanutta törkyä pääsee kertymään koko vuoden mittaan. On aika lopettaa valheessa eläminen. Kurkkaa uuniisi kuin Hannu ja Kerttu konsanaan, niin löydät motivaatiota uunin puhdistamiseen. Kelpaa sitten urakan jälkeen paistella taas pipareita ja lykkiä laatikoita uuniin kuin viimeistä päivää.

Uuninpuhdistusaineen kaltaisten kemikaalipommien sijaan puhdasta jälkeä saa aikaiseksi myös ruokasoodan, etikan ja mäntysuovan kaltaisilla ekologisimmilla aineksilla. Jopa sokeripalalla voi ryhtyä hommiin. Katso tarkempi resepktiikka uunin puhdistukseen täältä ennen kuin teet itsestäsi paistin!

Saunan pesu

Saunan lauteet ovat ottaneet tässä viilenevän loppuvuoden mittaan vastaan sen verran monta persahdusta, että eiköhän ruveta jo hommiin! Joulusaunassa rauhoittumisesta ei saa juurikaan paremmin irti kuin vastikään puhtaaksi kuuratuissa puitteissa löylytellessä.

Yksinkertaisimmillaan suoritettuna sauna pestään harjaamalla saunan lauteita ja seiniä puun syiden mukaisesti. Pesuaineiden valintaan, kiukaan puhdistukseen ja muihin kokonaisvaltaisemman urakoinnin yksityiskohtiin löydät siivousvinkit sivuiltamme. Kurkkaa siivousohjeet siis täältä ennen kuin saat kumppaniltasi vihdasta!

Tahrat ja pölyt valaisimista

Perusteellinen joulusiivous saa timanttisen säihkeensä viimeisen päälle huolitelluista yksityiskohdista. Viimeisen silauksen voi tässä tapauksessa antaa esimerkiksi tahrojen ja pölyjen pyyhkiminen valaisimista. 

Sorkkimiskorkeudella olevat valaisimet tuppaavat olla tarkemmalla silm√§yksell√§ likaisempia kuin luulitkaan. Tulithan pyyhkineeksi my√∂s katkaisijat? √Ąkki√§ ne r√§hm√§r√§pyl√∂iden j√§ljet piiloon ennen kuin itsest√§si loppuu virta!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!