Hellurei heinäkuu! Biitsillä, kylillä tai lomamatkoilla rampatessaan on mieluisaa palata aina puhtaaseen kotiin. Vähäisemmän sottapyttyilyn myötä kodin perussiivous hoituu reissailun lomassa myös yllättävän vaivattomasti.

 

Rutiinisiivouksen ohelle olemme vBiitsillä, kylillä tai lomamatkoilla rampatessaan on mieluisaa palata aina puhtaaseen kotiin. Vähäisemmän sottapyttyilyn myötä kodin perussiivous hoituu reissailun lomassa myös yllättävän vaivattomasti.alinneet muutamia puhdistusprojekteja, jotka suoritettuaan jokainen voi kiittää itseään. Suosittua kesälomakuukautta kunnioittaen olemme jättäneet massiivisemmat siivousrupeamat myöhemmäksi. Laita hoitaen siis seuraavat lisäaskareet:

Vedenkeittimen puhdistaminen

Kovassa käytössä oleva vedenkeitin suositellaan puhdistamaan kuukausitasolla, jotta veden laatu pysyy virheettömänä. Nyt olisi väsähtäneimpienkin teeharrastajien aika ottaa keitin syleilyyn ja jynssätä se sisäosia myöten puhtaaksi.

Vedenkeittimen puhdistus käy vaivattomasti tiskialtaan puolella. Irroita turvallisuussyistä sekä keitin, että keittäjä sähköverkosta ja kuuraa laite tiskiharjalla ja astianpesuaineella kuntoon. Kalkkikertymien tuhoamisessa saakin sitten valita käyttämänsä puhdistusmetodin omistamansa vedenkeittimen materiaalin mukaan. Vilkaise neuvomme täältä ennen kuin homma alkaa tosissaan keittää.

Mikron puhdistaminen

Kyllä vain Рmikron puhdistaminen. Vuosien empiirisen tutkimuksen myötä voimme todeta löytäneemme yhden suomalaisten siivoustottumusten inhokkikohteen. Hoida tämän mielen myrkyttäjän puhdistus kirjaimellisesti hyvän sään aikana.

Irrotettavat osat, kuten lautanen puhdistuu helpoiten tiskialtaassa. Säädyllisessä kunnossa olevan mikron voi pyyhkiä sellaisenaan liinalla ja astianpesuaineella, kunhan muistaa pyyhkiä pesuainejäämät kuivalla liinalla. Pinttyneempiin pintoihin suosittelemme sitruunan, soodan tai etikan väkevöittämää höyrykylpyä. Tsekkaa tärpit täältä ennen kuin räjähdät itse pitkin seiniä.

Ilmanvaihtoventtiilien puhdistaminen

Mikäli kodin sisäilma tuntuu kesäisten siivourupeamien laajuudesta riippumatta yhä tunkkaiselta, kannattaa suunnata katsettaan ylemmäs. Ilmanvaihtoventtiileihin kertynyt lika estää pahimmillaan ilman vaihtumisen ja jättää siten ilmanlaatuun parantamisen varaa.

Poistoilmaventtiilit löydät mitä todennäköisimmin keittiöstä ja kylppäristä. Niiden pintapuolisimmat likakerrostumat voit kurotella puhtaaksi esimerkiksi lattialastaan viritetyn liinan kanssa. Perusteellisemmassa venttiilien puhdistuksessa työvaiheet eriävät kotisi ilmanvaihtojärjestelmästä riippuen. Lukaise tarkempi ohjeistus täältä ennen kuin ***** osuu tuulettimeen.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!