Vanhaa kunnon inventaariota oletkin varmaan jo odottanut. Meillä kun on Suomessa kokonaiset neljä vuodenaikaa, syntyy kaappien järjestelylle tarvetta ainakin sen pari kertaa vuodessa.

 

Kunnollisella järjestyksenpalautuksella saat sekä hetkittäisen rauhan sielullesi, että uutta tilaa kaappeihin. Tavaroita kelpaa pinota jatkossa jälleen puhtaille hyllyille. Hommiin voit ryhtyä seuraavaan malliin:

Tyhjennä kaapit

Valmistele itsesi henkisesti koitokseen. Rykäise kaapinovi auki ja anna luurankojen kolista niskaasi. Hamua viimeisetkin rippeet hyllyiltä kouriisi ja siirrä tavarat sängylle, pöydälle tai puhtaan lakanan päälle lattialle.

Mikäli taivaalta ei satele mitään niskaan, on käsissäsi erinomainen tilaisuus vaatteiden tuulettamiseen. Ulkoiluta ainakin pinkan tomuttuneimpia villapuseroita. Ravistele kuteet hellästi ja ripusta ne pitkin pihamaita.

Puhdista kaappien pinnat

Kaiva imuri esiin ja raidaa kaapit läpi niin, että putki raikaa. Puhdista pinnat seuraavaksi puhdistusliinalla ja yleispuhdistusaineella. Pyyhi niin tasot, kuin kaappien seinät. Mikäli pinttymien puhdistaminen vaatii raivokkaampaa jynssäämistä, voit ottaa avuksesi puhdistussienen. Varo kuitenkin raaputtamasta maalipintaa mennessäsi.

Järjestele tavarat paikoilleen

Kaappeja tyhjentäessäsi mahdoit yllättyä pariinkin otteeseen löytäessäsi jotain, mitä et muistanut edes omistavasi. Nyt olisi oiva hetki lopettaa valheessa eläminen. Siirrä käyttämättä jääneet romppeet omaan kirpparille tai hyväntekeväisyyteen lähtevään pinkkaansa. Kaikki turmiolle rei’itetyt ja raidotetut kalsarit voit heittää viimein kokonaan menemään, vaikka niillä varmasti mittaamatonta tunnearvoa onkin.

Kaiva vintin perukoilta tarpeen tullen ajankohtaisempaa kuositusta tilalle. Viikkaa inventaarion päätteeksi vaatteet nätisti paikoilleen. Paluumuutossa kannattaa tavaroita järjestää sen verran ajatuksella hyllyille, ettei pinkkoja tarvitse räjäyttää heti seuraavana aamuna uudelleen. Tulihan ne pihalla tuulettuvat vaatteet haettua

HOX. Sovella ohjeistusta ja jatka samaa vauhtia keittiön ja kylppärin kaappeja puhdistamaan. Järkättävää löytynee niin kosmetiikkaromppeista, kuin kuivakaapeista.

Järki mukana kaappien järjestelyssä

Järjestystä ja sen ylläpitoa helpottaakseen kannattaa hankkia erilaisia säilytyslaatikoita ja -telineitä, joissa tavarat pidetään omilla paikoillaan. Esimerkiksi sängyn alle jemmattaviin rullalaatikoihin saat piilotettua kaiken päivänvaloa kestämättömän ja vähäisemmälle käytölle jäävän tavaran.

Pohdi myös ostokäyttäytymistäsi. Vuoraatko kaappisi kertakäyttömuodilla ja romppeilla, joiden olemassaolon unohdat sen siliän tien? Panosta määrän sijaan laatuun ja hyviin arvoihin. Muutamat laadukkaat, pitkäikäiset ja rakkaat vaatteet tarjoavat sinulle luultavasti enemmän lisäarvoa, kuin ylähyllyllä pölyttyvät miljoona rättiä.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!