Raikas coleslaw on kaalisalaattia, jossa pääraaka-aineena on hienoksi silputun keräkaalin lisäksi raastettua porkkanaa. Kastike on yleensä majoneesi- ja etikkapohjainen, mutta minä halusin tehdä kevyemmän version, joten käytin kermaviiliä. Kermaviili sopii mielestäni loistavasti tähän ja kermaviili mehevöittää salaatin, eikä ole yhä raskasta kuin majoneesi. Coleslaw-salaatti sopii grillatun ruoan kanssa, hampurilaisten kanssa tai on mehevä lisäkesalaatti minkä ruoan kanssa vain.
Ohjeesta tulee noin 3-4 annosta.
Valmistusaika: 4h
Coleslaw raaka-aineet:
250g kaalia
2 kpl (n.180g) porkkanaa
½ dl ruohosipulisilppua
Kastike:
1 prk (200g) kermaviiliä
1 tl dijon sinappia
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 limen puristettu mehu
1/4 tl mustapippurijauhetta
1 tl sipulijauhetta
Coleslaw valmistaminen:
1. Hienonna kaali hienoksi siivuksi
2. Raasta porkkanat
3. Silppua ruohosipuli
4. Sekoita kaikki ylläolevat aineet keskenään ja valmista kastike
5. Purista limestä mehut
6. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään
7. Kaada kastike salaatin päälle
8. Laita salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään 3½ tunniksi
Somekokin vinkit
+ Kaali kannattaa leikata mahdollisimman hienoksi siivuiksi, jotta salaattia on miellyttävämpi syödä
+ Salaatti on helppo ja nopea tehdä, mutta maustumiseen menee aikaa
+ Varhaiskaalista tehdystä coleslaw’sta tulee maukkaampaa
+ Coleslaw salaatti on edullista
+ Kaalien satokausi kestää toukokuulta lokakuulle
+ Varsinkin kun grilliruoka on yleensä raskaampaa ruokaa, niin tämä kevyempi ja raikas coleslaw salaatti on loistava makupari grilliruoalle
+ Halutessasi voit lisätä salattiin ananasmurskaa makeutta tuomaan
+ Vegaanisen ja maidottoman coleslaw’n saat korvaamalla kermaviilin samalla määrällä vegaanista ja maidotonta Hellmann’s Vegan Mayo – majoneesiä , Oatly iMat Fraiche ranskankermaa tai Oatly påMackan maustamaton tuorejuustoa. Voit sekoittaa niitä keskenään oman makusi mukaan. Tarkista myös, että käyttämäsi sinappi on vegaanista.
– Mustapippuria ei kannata laittaa liikaa, ettei salaatista tule liian tulista
Usein kysytyt kysymykset
1. Voiko salaatin tehdä myös talven kaaleista?
Kyllä coleslaw salaatin voi tehdä myös talven kaaleista.
2. Jos lisää ananasmurskaa salaatin sekaan, niin laitetaanko ananasmurskan mehukin sekaan?
Ananasmurskan mehu kannattaa valuuttaa ensin pois ja sitten vasta lisätä salatin joukkoon.
3. Voiko limen mehun korvata sitruunan mehulla?
Hyvin voi vaihtaa myös sitruunan mehuun.
4. Voiko salaatin tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi?
Voi tehdä ja silloin salaatti pääsee maustumaan vain paremmin.