Jo pitkään yrityksessä työntekijänä viihtynyt Milla aloitti uransa siistijän roolissa toukokuussa 2018. Siistijän työtehtävät alkoivat Tampereella, mutta Milla on vuosien saatossa ehtinyt työskennellä lähes jokaisessa toimipisteessä.

 

– Aloitin työt tosiaan Tampereella, jonka jälkeen olen käynyt lisäksi Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Nykyään työskentelen pääasiassa vain Helsingin seudulla.

Kun siivoustyötä oli takana noin puolisen vuotta, toimelias Milla alkoi saada lisää vastuuta ja uusia tehtäviä enenevissä määrin myös toimiston puolella. Hän oli muun muassa auttamassa, kun Turun toimipiste avattiin vuonna 2019. Turussa Milla teki parin kuukauden ajan aloitussiivouksia ja varmisti, että hommat uudessa kaupungissa alkavat rullaamaan sujuvasti.

Parin tehokkaan kuukauden jälkeen Millan oli aika palata Tampereelle, jossa hänen työsopimus päivitettiin ja uudeksi työnimikkeeksi tuli prosessiapulainen.

– Tein vähän niin kuin aluekoordinaattorin hommia, mutta pienemmässä mittakaavassa ja vähemmällä vastuulla. Työtehtäviin kuuluivat tuolloin esimerkiksi avainten hallinta, uusien siistijöiden perehdytys ja vastaanotto sekä siistijöiden apuna toimiminen toimistolla ja siivouskentällä.

Jonkin ajan kuluttua Millan työsopimus sai jälleen päivitystä. Hänen työnimikkeensä muutettiin aluekoordinaattoriksi, jona hän tänäkin päivänä toimii. Aluekoordinaattorin työssä Milla vastaa muun muassa työvuoroista, vastailee puhelimeen ja yksinkertaisesti sujuvoittaa siistijöiden arkea kaikin mahdollisin tavoin. Milla on nyt työskennellyt kyseisessä roolissa noin kahden ja puolen vuoden ajan.

Vaikka titteli onkin pysynyt parisen vuotta samana, eivät työtehtävät ole jääneet yksitoikkoisiksi. Milla on nimittäin saanut ohessa myös muita projekteja ja uusia vastuualueita.

– Myöhemmin tuli työvuorotiimi erikseen, joka perustettiin Tampereelle ja jonka vetäjäksi pääsin. Aluksi meitä oli vain kaksi hoitamassa koko Suomen työvuorosuunnittelua, minä sekä asiakaspalvelun puolelta siirtynyt kollega. Aika pian startin jälkeen kyseiseen tiimiin palkattiin lisää jäseniä ja työtehtävätkin lisääntyivät. Muutin pian Helsinkiin ja vähitellen tiimi siirtyikin toisiin käsiin ja itse keskityin aluekoordinaattorin tehtäviin pääkaupunkiseudulla ja Keravalla.

– Muutin Helsinkiin ja aloimme tekemään koko Suomen työvuoroja yhdessä kollegani kanssa. Tänä päivänä työvuorotiimi on kasvanut kahdesta henkilöstä ihan erilliseksi tiimiksi, jossa työskentelee useampia työntekijöitä.

Milla onkin nyt päävastuussa Helsingin siistijöiden työvuorosuunnittelusta.

Alun perin siistijäksi hakeneella Millalla oli ajatuksena viettää yrityksessä vain välivuosi. Työt mukavassa ja tsemppaavassa työyhteisössä ja mahdollisuus edetä uralla saivat kuitenkin Millan jäämään yritykseen pidemmäksi aikaa.


”Täällä ollaan edelleen ja olen kyllä tykännyt työstäni hirmuisesti.”


– Minulla on niin huiput työkaverit ja lisäksi olen saanut todella paljon työstäni irti. Olen päässyt kehittymään sekä työssä, että ihmisenä. Viihdyn niin hyvin tässä työssä, etten koe haluavani tällä hetkellä muualle, vaikka alun perin suunnitelmani olivatkin erilaiset.

Milla on ollut porukassa mukana vahvasti yrityksen kasvun aikaan. Työ kasvavassa yrityksessä on ollut vauhdikasta sekä antoisaa, mutta viime vuosien poikkeuksellinen tilanne on asettanut tietysti omat haasteensa.

– Kaikesta on selvitty ja sekin on osoittanut, että mikään ei ole mahdotonta tässä yrityksessä. Homma pyörii hyvin, jopa entistä isompana ja se on ollut kyllä äärimmäisen hienoa huomata.

Milla kokee, että jokaisella Koti Puhtaaksi -yrityksen työntekijällä on vielä tänäkin päivänä täydet mahdollisuudet edetä urallaan haluamaansa suuntaan.

– Musta tuntuu, että tämä yritys kyllä tarjoaa ihan jokaiselle mahdollisuuden edetä, joka sitä vaan haluaa ja on valmis näyttämään tahtonsa tehdä enemmän. Tiedän täältä monta työkaveria, jotka ovat vaihtaneet tehtävästä toiseen, enemmän omalta tuntuvaan hommaan.

– On myös huippua, että edes muutto toiselle paikkakunnalle ei tarkoita sitä, että työstä täytyisi luopua. Meillä usein myös kaupungista toiseen siirtyminen onnistuu ja moni siistijä onkin näin tehnyt, kun esimerkiksi opinnot ovat kutsuneet heitä toisaalla.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!