Yrityksemme alkuvaiheessa teimme virheen ja pilasimme asiakkaamme lattian. Vahinko oli taloudellisesti niin mittava, että ilman vakuutusturvaa olisimme olleet lähellä konkurssia.

 

РSe keissi kyllä säikäytti ja muistutti, että minkä takia vakuutusten täytyy oikeasti olla kunnossa. Meidän yhtiötä ei varmaan enää olisi, jos niitä vakuutuksia ei silloin olisi ollut, toimitusjohtaja Saana Tyni kertoo.

Kymmeneen vuoteen on mahtunut muitakin vahinkoja ja virhearvioita. Niitä tapahtuu väistämättä, kun työtunteja tehdään lähes 1 000 päivässä. Kehitysjohtaja Henri Haho on huomannut, että se, kuinka virheisiin reagoidaan, vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden hyvinvointiin:

РOlen huomannut, että yksi menestyksen salaisuus on se, että virheitä saa tehdä ja on sellainen kulttuuri, että niistä ei missään tapauksessa rangaista. Ennemminkin suhtaudutaan niihin oppimisen kautta.

РYksi syy siihen, miksi olemme voineet rakentaa tällaisen kulttuurin on se, että meillä on erittäin hyvät vakuutukset. Kun ihmiset luottavat siihen, että saa tehdä virheitä, niin yleensä niitä tapahtuu paljon vähemmän, Haho lisää.

Vastuuvakuutus on eittämättä yksi siivouspalveluyrityksen tärkeimmistä vakuutuksista. Se on ennen kaikkea asiakkaidemme omaisuuden turvana, mutta antaa myös meille taloudellista turvaa.

Olemme olleet Pohjola Vakuutuksen asiakkaita vuodesta 2018. Kaikki yhteistyömme aikana sattuneet vahinkotapaukset on hoidettu hyvin ja siivousyrityksen riskit ja tarpeet on huomioitu ammattitaidolla. Yrityksemme kasvaessa myös vakuutusturvan riittävästä kattavuudesta on huolehdittu, joten olemme voineet keskittyä siivoustyöhön.

Mikä on yrityksen vastuuvakuutus?

Yrityksen vastuuvakuutus korvaa virheistä sattuneet henkilö- ja esinevahingot tilaajalle tai kolmannelle osapuolelle. Esimerkiksi jos asiakkaamme luona hajoaa jotain, vastuuvakuutus korvaa aiheuttamamme vahingot. Laajennettu vastuuvakuutus korvaa myös työssä tapahtuneet virheet eli esimerkiksi vahingoittuneet pinnat.

Mitä yrityksen vastuuvakuutus korvaa?

Vastuuvakuutus korvaa asiakkaalle aiheutuneet vahingot eli lähtökohtaisesti kaiken, minkä rikomme. Itselle jää maksettavaksi omavastuusumma.

Mitä yrityksen vastuuvakuutus ei korvaa?

Tavallinen vastuuvakuutus ei korvaa epäonnistuneen työn jälkiä. Jos esimerkiksi lattiaa vahataan ja työ epäonnistuu siten, että työn kohde vahingoittuu, tarvitaan laajennettu vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus ei korvaa yrityksen oman omaisuuden vahingoittumista.

Mistä kannattaa hankkia vastuuvakuutus?

Vastuuvakuutus ostetaan vakuutusyhtiöltä. Pohjola Vakuutus on ollut luotettava kumppanimme yritystoimintamme alusta saakka ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä Pohjolan vakuutuspalveluihin.

Mitä yrityksen vastuuvakuutus maksaa?

Vastuuvakuutuksen hinta määräytyy yrityksen koon mukaan. Pienillä yrityksillä vakuutuksen hinta voi olla esimerkiksi muutaman satasen kuukaudessa, suuremmilla jopa satoja tuhansia.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!