Sten-Erik, miksi hait töihin Koti Puhtaaksi Oy:lle?

– Olin jo aikaisemmin tietoinen siitä, että KP oli laajentunut Helsinkiin ja olin itse samaan aikaan etsimässä töitä. Koska teen tällä hetkellä myös väitöskirjaa ja se vaatii oman aikansa, oli selvä, että en oikein voinut hakea täysiaikaisia töitä. KP:llä haettiin myös osa-aikaisesti töitä tekeviä siistijöitä, joten koin tämän oivaksi mahdollisuudeksi tehdä väitöskirjatyöni ohella muitakin töitä.

– Olin myös kuullut firmassa vallitsevasta hyvästä yhteistyöhengestä ja huomaavaisuudesta sekä siitä, että firmassa panostetaan huomattavasti työntekijöiden hyvinvointiin. Nämä vahvistivat päätökseni.

Mikä siistijän työssä on parasta?

– Siistijän työssä on parasta, että oikeasti näkee oman työn jäljet ja tuloksen, että omalla työllä helpottaa muiden ihmisten arkea ja että omalla työllä voi tuottaa toisille ihmisille iloa ja hyvää mieltä.

Sten-Erik löysi omaan aikatauluun sopivan työn Koti Puhtaaksi Oy:ltä
Sten-Erik löysi omaan aikatauluun sopivan työn Koti Puhtaaksi Oy:ltä

Mitä ajattelet aiheesta: miksi siistijöistä suurin osa on naisia?

– On mielenkiintoista huomata, että kotisiivousalalla on erityisen paljon naisia, kun taas katu-, teollisuus- ja rakennussiivouksissa näkee enemmän miehiä. Tämän jakauman takana saattavat mahdollisesti olla vanhat sukupuoliroolit, joissa miehet olivat suurimmilta osin töissäkävijöitä ja naiset olivat enimmäkseen kotona, mikä myös tarkoitti, että naiset huolehtivat kodinhoidosta huomattavasti enemmän kuin miehet.

– Tämän seurauksena naisilla on monesti kotisiivouksesta enemmän kokemuksia ja tietoja kuin miehillä ja heidän työhön saatetaan luottaa enemmän kuin miessiistijän työhön. Voi olla, että sukupuoliroolien muuttuessa kotisiivousalalla nähdään jatkossa enemmän miehiä.

– Itse näin miessiistijänä allekirjoitan kuitenkin sananlaskun ”ei työ miestä pahenna, jos ei mies työtä”.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

– Tulevaisuuden suunnitelmia on monta ja aika erilaista, mutta ensisijainen suunnitelmani on saada väitöskirjatyöni päätökseen ja väitellä tohtoriksi, Sten-Erik kertoo.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!