Saana Tyni on Koti Puhtaaksi Oy:n perustaja sekä toimitusjohtaja. Jo nuorena Saanalle oli sanottu, että hänen vahvuutensa ei ole lukeminen, vaan tekeminen; lisäksi hän kertoo jo lapsena inhonneensa sotkua ja levällään olevia tavaroita. Hänellä on sekä koulussa että kotona ollut paljon vastuuta kannettavanaan ja hän on auttanut muita mielellään. Kaikki tämä näkyy edelleen hänen elämässään.

Lukiosta valmistuneen Saanan tie kulki kultasepänliikkeen myyjän pestin ja Australiassa vietetyn vuoden kautta pääkaupunkiseudulle kodinpuhdistuslaitteiden jälleenmyyjäksi. Ajan mittaan kävi kuitenkin selväksi, että pelkän tuotteen sijasta kysyntää olisi myös sen käyttäjille, sillä ihmisillä oli karmeita kokemuksia huonolaatuisista siivouspalveluista. Näitä aikansa kuunneltuaan ja mietittyään Saana tuli siihen lopputulokseen, että se ei voi olla noin vaikeaa: hän perustaisi oman yrityksen ja näyttäisi, että on mahdollista pitää pystyssä siivouspalvelua, jonka jäljiltä kaikki on hyvässä järjestyksessä ja jolta asiakas saa vastinetta rahoilleen. Siinä hän onnistui ja siivousalalla hän viihtyy edelleen.

Nyky√§√§n Saana on yritt√§jyytens√§ ohella kahden pienen lapsen √§iti, sek√§ opiskelija. Yrityksens√§ henkil√∂kunnasta h√§n k√§ytt√§√§ nimityst√§ ‚Äúty√∂perhe‚ÄĚ: h√§n huolehtii ty√∂ntekij√∂iden hyvinvoinnista, on hyvin empaattinen ja joskus ajattelee toisia silloinkin kun pit√§isi ajatella itse√§√§n. Lis√§ksi h√§n jakaa mielell√§√§n osaamistaan (esimerkkin√§ kev√§√§n mittaan toteutettu Pikkuyritt√§j√§t-projekti) ja osallistuu hyv√§ntekev√§isyystempauksiin. Saanan ymp√§rill√§ tuntuukin leijuvan er√§√§nlainen inhimillisyyden ja asioiden parantamisen aura, jonka my√∂t√§ h√§nen seurassaan on mukava ja turvallinen olla.

Saanan ympärillä tuntuukin leijuvan eräänlainen inhimillisyyden ja asioiden parantamisen aura, jonka myötä hänen seurassaan on mukava ja turvallinen olla.

Saanan suurin intohimo on hänen omien sanojensa mukaan yritys ja sen kehittäminen; hän onnistuu kuitenkin järjestämään aikaa myös perheelle ja ystäville. Puolisonsa Henrin kanssa he vuorottelevat lasten hoidon ja työasioiden hoitamisen välillä, ja vieraitakin käy monena päivänä viikossa.

Saana on myös perfektionistinen, erittäin tarkka (etenkin siisteys- sekä talousasioissa) sekä loputon ideageneraattori: uusia ajatuksia -joista vain osa ehtii käytäntöön saakka- saa kerätä haavilla ja muiden on toisinaan vaikea tietää, mitkä suunnitelmista hän aikoo viedä loppuun asti ja mitkä jäävät pöytälaatikkoon odottamaan parempia aikoja. Joka tapauksessa paikoilleen jumiutuminen ja näköalattomuus eivät ainakaan ole kärkipäässä Saanan ongelmalistalla. Saana on kaiken kaikkiaan hyvin rohkea luonne, ja hänen loputon uudistumisenhalunsa luotsaa yritystä eteenpäin kohti uusia tuulia.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!