Koronaepidemia on ajanut myös kotisiivousyritys Koti Puhtaaksi Oy:n laajentamaan palvelutarjontaansa.

Uudet kotiinkuljetuspalvelut täydentävät ja korvaavat siivouspalveluja. Kotiinkuljetus palvelee tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Business Finland myönsi Koti Puhtaaksi Oy:lle kehitysrahoituksen droonikuljetusten kehittämistä varten. Tuki on suuruudeltaan 100 000 euroa. Rahoituksen voimin Koti Puhtaaksi aloitti WC-paperin ja muiden kevyiden kotitaloushyödykkeiden kotiinkuljetuksen lentävillä roboteilla.

Tähän mennessä Koti Puhtaaksi Oy on toimittanut 4 980 WC-paperikuljetusta asiakkailleen ja liikevaihtoa on syntynyt 158 000 euroa. Kotiinkuljetus palvelee tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

‚ÄúYll√§tykseksemme kondomit ovat olleet toisiksi suosituin kotiinkuljetustuote‚ÄĚ, kertoo toimitusjohtaja Saana Tyni.

Myös yksittäisten WC-paperirullien kuljetus on osoittautunut suosituksi. Syy saattaa löytyä kotitalouksien heikentyneestä taloustilanteesta.

Idea droonikuljetuksista syntyi, kun pääkaupunkiseudun kauppojen kotiinkuljetusjonot venyivät jopa kuukauden mittaisiksi. Osasta kaupoista päivittäistavaroita ei voi tilata kotiin lainkaan. Monet karanteenissa olevat eivät uskalla poistua kotoaan, joten he tilaavat tuotteet kotiin esimerkiksi droonikuljetuksella.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!