Onko vaatteisiin tarttunut epämiellyttävä haju, joka ei lähde pesukoneessakaan? Onneksi suurin osa epämiellyttävistä hajuista on poistettavissa helposti sekä vaate- ja ympäristöystävällisesti!

 

Hajunpoisto vaatteista ruokasoodalla

Ruokasooda on erittäin imukykyinen kodin ihmeaine ja sen vuoksi sitä voi käyttää hajunpoiston lisäksi myös esimerkiksi hikitahrojen poistoon. Ruokasoodaa voi hyödyntää myös kodin perussiivouksessa – esimerkiksi viemärin, uunin, kahvinkeittimen ja astianpesukoneen puhdistuksessa.

Näin se onnistuu käytännössä:

  1. Sekoita ruokasoodasta ja vedestä tahna ja levitä sitä haisevan alueen kummallekin puolelle
  2. Anna vaikuttaa kunnes vaate on kuivunut
  3. Pese vaate tavallisesti käsin tai koneessa

Vaihtoehtoisesti voit myös ripotella raikastamista tarvitsevien vaatteiden päälle ruokasoodaa, antaa vaikuttaa hetken ja poistaa esimerkiksi harjaamalla.

Hajunpoisto vaatteista etikalla

Etikka on ruokasoodan lisäksi yksi kodin monikäyttöisimmistä aineista. Etikkaa voidaan käyttää hajunpoiston lisäksi myös ikkunanpesussa, wc-pöntön puhdistuksessa ja lähes kaikilla kodin pinnoilla!

Näin poistat hajut vaatteista etikalla:

  1. Sekoita etikka-vesiliuos (puolet vettä, puolet etikkaa)
  2. Suihkuta etikkavettä koko kankaalle niin, että sitä on tasaisesti ja vaate on kauttaaltaan kostea
  3. Aseta etikkainen vaate kuivumaan esimerkiksi parvekkeelle
  4. Huuhtele kuivunut ja tuulettunut vaate

Etikkaa kannattaa hyödyntää pyykinpesussa säännöllisesti. Lorauta muutama ruokalusikallinen etikkaa pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon ja pese pyykit normaalisti. Etikka neutraloi kaikkia hajuja ja vaikuttaa huuhteluaineen tavoin.

Hieman epämiellyttävästä tuoksusta ei kannata huolehtia. Etikan haju haihtuu vaatteiden kuivuessa.

Hajunpoisto vaatteista kahvilla

Olisitko kuvitellut, että jopa kahvilla saa poistettua vaatteiden epämiellyttävät hajut? Vaikka se kuulostaakin vähän oudolta, saa kahvillakin poistettua epämiellyttäviä hajuja.

Toimi näin:

  1. Levitä kahvinpuruja epämiellyttävään hajuiseen vaatteeseen
  2. Anna vaikuttaa yön yli
  3. Poista kahvinpurut esimerkiksi imuroimalla tai ravistelemalla

+ Kenkien raikastaminen

Varsinkin kesäisin kengät saattavat alkaa haista vahvasti hieltä. Joskus haju tarttuu kenkiin pysyvästi, mutta hajunpoistoa voi yrittää esimerkiksi kahvilla tai ruokasoodalla.

Ripottele kenkiin käytettyjä kahvinpuruja tai reilusti ruokasoodaa ja anna vaikuttaa yön yli. Vaikutusajan jälkeen poista kahvinpurut tai sooda imuroimalla. Toista tarvittaessa.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!