Tiesitkö, että meillä on käytössämme biohajoavat, kotimaiset ja eläinkoevapaat tiivisteet?

On hyvä muistaa, että mikään siivousaine ei ole täysin harmiton ympäristölle. Siksi on tärkeää, että siivousaineissa suositaan sellaisia, jotka ovat biohajoavia ja joita tarvitsee käyttää mahdollisimman vähän. Tällaisia aineita ovat yleensä juuri tiivisteet, joita laimennetaan veteen. Mitä useammin siivoaa, sitä vähemmän aineita kuluu ja sitä vähemmän ainetta joutuu luonnon riesaksi. Tämän takia kannattaa pitää huolta siisteydestä ja siivota säännöllisesti. Osa meidän ekologisemman kotisiivouksen konseptia on suosia siivousaineita, jotka annostellaan laimennuspulloon pipetillä tai ruiskulla.

Lähellä tuotetut tuotteet säästävät luontoa, kun kuljetuksesta ei koidu niin suuria päästöjä. On luonnon kannalta paljon edullisempaa kuljettaa tuote maan sisällä, kuin maapallon toiselta puolelta. Samalla tuemme muita suomalaisia yrittäjiä. Siksi kotimaisuus onkin meille tärkeä arvo, josta pyrimme pitämään kiinni.

Yksi tämän päivän kuumimmista puheenaiheista on muovittomuus. Meillä on käytössämme kierrätysmateriaaleista valmistettuja imureita, jotka ovat parempi valinta ympäristön kannalta ja vähentävät omalta osaltaan muoviroskien syntymistä. Imurissa on paljon muoviosia, jotka täytyy valmistaa aina uudestaan uuteen imuriin. On siis hieno asia, että voimme uusiokäyttää näiden osien valmistamiseen sellaista muovia, jota ei enää muussa tarkoituksessa tarvita. Kaikki imurimme ovat myös pölypussittomia, joten turhaa jätettä ei synny jatkuvan pussien vaihtelun takia.

Tasavertaisuuden nimissä olemme myös eläinten kavereita, joten ei kiitos eläinkokeille!

Yritämme valita ympäristöystävällisen vaihtoehdon aina kun se on mahdollista. Tietenkään aivan kaikkea ei voi välttää, mutta voi valita kuitenkin sen “pienimmän pahan”. Tärkeintä on se, että yrittää ja pitää ajatusta mielessä.

Pienet teot kasvavat yhdessä suuriksi, ole meidän mukana tekemässä huomisesta parempi!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!