Onko taas tullut aika pestä ikkunat?

Ikkunanpesu voi tuntua haastavalta hommalta – pesuaineen valinta mietityttää, ikkunaan jää rantuja eikä puhdasta tule millään.

Näillä vinkeillä tulee!

 

 1. Ikkunan pesu Fairyllä

Tiskiaine toimii ikkunanpesussa hyvin, kunhan sitä osaa käyttää oikein! Terästä puoli sangollista lämmintä vettä muutamalla tipalla Fairya. Yritä olla käyttämättä liikaa tiskiainetta, jottei ikkunaa tarvitse huudella. Liika Fairyn käyttö saa ikkunan pinnan vaahtoamaan.

2. Ikkunan pesu etikalla

Etikka on siivouksen ihmeaine ja sitä voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin ikkunanpesuun. Etikka kirkastaa ikkunat tehokkaasti. Sopivan pesuveden saat, kun lisäät sankoon lämpimän veden lisäksi pienen lorauksen etikkaa.

 3. Ikkunan pesu sanomalehdellä

Kun kuivaat ikkunan perinteisellä sanomalehdellä, ei ikkunaan jää raitoja.

 4. Ikkunan pesu höyrypesurilla

Höyrypesuri on tehokas väline jos haluat päästä mahdollisimman helpolla. Se todellakin on tehokas ikkunanpesijä! Höyrypesurin teho perustuu laitteesta tulevaan kuumaan höyryyn, jonka kanssa kannattaa olla erityisen varovainen.

5. Ikkunan pesu pakkasella

Yleensä ajatellaan, että ikkunoita ei voi pestä talvisin kun on pakkasta. Asia ei kuitenkaan ole näin, vaan ikkunoita voi pestä myös pakkasilla, kunhan pesuveteen muistaa lisätä yhden tärkeän ainesosan.

Jos ikkunoita pesee talvisin normaalilla pesuvedellä, vesi jäätyy ikkunan laseihin. Jäätymisen voi estää lisäämällä pesuveteen tipan auton tuulilasinpesunestettä, jonka jälkeen ikkunat voi pestä normaalin tapaan, eikä pesuvesi jäädy!

Paljonko ikkunanpesu maksaa?

Jos ikkunanpesu tuntuu mahdottomalta hommalta, voi sen ulkoistaa. Anna muiden suorittaa ikkunanpesu ja varaa itsellesi aikaa muuhun. Ikkunanpesun hintoja voit tarkastella täältä.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!