Anoppi tulossa yllätysvisiitille marttakerhon kera ja koti on kuin villieläinten jäljiltä? Kyllä vain Рsatunnaiset paniikkisiivoukset tulevat väistämättä jokaiselle vastaan. Ohjepläjäyksellämme voit uskotella ennen kaikkea itsellesi asuvasi, kuin ihminen.

 

‚ÄúKotini on kuin temppeli. Siis sellainen kaukoid√§n temppeli, miss√§ apinat heittelev√§t ulostetta ymp√§riins√§.‚ÄĚ

Keskity pikasiivouksessa kodin tärkeimpiin tiloihin

Pikasiivouksessa kannattaa keskittyä tiloihin, missä valtakuntaasi tunkeutujat todennäköisimmin luuraavat. Koko asuntoa ei siis tarvitse siivota. Karsinta sopii aloittaa esimerkiksi makkarista ja saunasta, joihin vieraat tietääksemme kutsutaan useimmiten itse. Tuskin heitä vaatekomeroon tai vintillekään tarvitsee tunkea. 

Keskitä ponnistelusi siis ensijaisesti oleskelutiloihin, kuten käytäviin, eteiseen, olkkariin ja keittiöön sekä vessaan.

Kodin pikasiivous

  1. Tuuleta. Aloita pikasiivous avaamalla ikkunat. Koti saa raikastua vieraiden tuloon asti pohjaan palaneiden sapuskojen ja menneestä kesästä asti seisseiden urheilusukkien kärystä.
  2. Järjestele. Laita luurangot kaappeihin. Jemmaa irtotavarat ja suurimmat salaisuutesi kaappien syvyyksiin. Kovimmassa kiireessä voit viedä ne väliaikaisesti vaikkapa makuuhuoneen sängylle tai vaatehuoneen lattialle.
  3. Fiksaile. Ojenna tyynyt, suorista kengät eteisessä ja pinoa lehdet pinkkoihin. Pienellä särmäilyllä kodista tulee edustuskelpoinen, vaikka joka paikka ei kiiltäisikään.
  4. Siisti vessa. Vedä viimeistään nyt pönttö ja harjaa se raikastavan siivousaineeen kera asiallisempaan kuositukseen. Pyyhi allas sekä hanan tahrat. Pyyhi peili.
  5. Siisti keittiö. Läväytä tiskit astianpesukoneeseen tai altaaseen. Pelkkä tiskien kasaaminen pinoihin siistii keittiön yleisilmeen jo helposti. Pyyhi myös keittiöstä isoimmat tahrat.

Mikäli aikataulu sallii, imuroi vielä matot ja vapaat lattiapinnat suurimmista hiekkadyyneistä. Pyyhkäise nihkeällä mikrokuituliinalla näkyvimmät pölypinnat.

Ja tsädäm, eivätköhän ala vieraat olla jo tervetulleita!

Jos haluat olla aidosti onnellinen yllätysvieraista, voit aina ulkoistaa kodin siivouksen niille, jotka tekevät sitä työkseen. Esimerkiksi siivouskäynti kahden viikon välein on tehokas. Tällöin pärjäät nopealla pikafiksauksella, sillä me hoidamme muun puolestasi. Kotisi on aina edustuskunnossa Рtai ainakin vähää vaille.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!