Milloin viimeksi puhdistit silitysrautasi?

Silitysrautaan tarttunut lika siirtyy puhtaisiin, silitettäviin vaatteisiin. Siksi on tärkeää, että silitysrautakin on puhdas.

Ennen kun kokeilet vinkkejä itse, varmista silitysrautasi käyttöohjeesta, ettei jotakin ole kielletty.

 

Silitysraudan puhdistus etikalla

Etikalla saa silitysraudan kiiltämään! Sinun tarvitsee vain kuumentaa pieni määrä etikkaa ja hinkata sitä liinalla tai kankaanpalalla silitysraudan pohjaan.

Silitysraudan puhdistus sitruunahapolla

Silitysraudan pohjan saa puhtaaksi myös sitruunahapolla. Valmista sitruunahappovesiliuos ja kasta liina seoksessa. Hiero liinalla silitysraudan pohjaa reippaasti. Pyyhi lopuksi silitysraudan pohja puhtaalla liinalla. Kurkkaa täältä lisää sitruunahapon käyttökohteita.

Silitysraudan puhdistus suolalla

Suola on monikäyttöinen aine, mutta kukapa olisi uskonut, että sillä saa myös silitysraudan puhtaaksi? Ripottele runsaasti suolaa leivinpaperin tai sanomalehden päälle ja silitä paperia kuumalla raudalla ilman höyryä. Liat jäävät paperiin kiinni ja raudan voi pyyhkiä puhtaaksi kankaanpalalla.

Silitysraudan puhdistus pyykinpesuaineella

Tee liuos, jossa pyykinpesuainetta on sekoitettu lämpimään veteen. Kasta liina seoksessa ja hiero liinalla silitysraudan pohjaa. Muista pyyhkiä lopuksi silitysraudan pohja puhtaalla liinalla, ettei pyykinpesuainetta jää pohjaan.

Silitysraudan puhdistus soodalla

Sekoita ruokasooda ja vesi tahnaksi ja hiero sitä liinan avulla silitysraudan pohjaan niin kauan, että lika irtoaa. Lopuksi pyyhi silitysraudan pohja puhtaalla liinalla, ettei ruokasoodaa jää pohjaan.

Silitysraudan puhdistus kalkista

Silitysrautaankin voi kertyä kalkkisaostumia, mutta niitä voi ehkäistä silitysraudan säännöllisellä puhdistamisella. Jos kuitenkin kalkkisaostumia on päässyt jo kertymään, niistä pääsee eroon vaivattomasti esimerkiksi etikalla.

Silitysraudan puhdistus sisältä

Silitysraudan niin sanottu vesisäiliökin tarvitsee puhdistusta. Säiliön voi puhdistaa kaatamalla sinne esimerkiksi etikkaseosta, joka sisältää puolet vettä ja puolet etikkaa.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!