Kun käy töissä kodin ulkopuolella, tuntuu puhdas toimisto itsestään selvältä. Pöytien alla ei pyöri villakoiria eikä näyttö peity pölyyn – ainakaan yleensä.

Kotona työpisteen siisteydestä tulee helposti tingittyä, etenkin jos kotityöskentely ei ole päivittäistä.

 

Puhtaudella on valtava merkitys työpaikan viihtyvyyteen. Siistiin toimistoon on kiva tulla, puhtaus edistää työterveyttä ja tehokkuuskin kasvaa tutkitusti kun työympäristö on kunnossa. Puhtaus (tai sen puute) näkyy myös toimistossa vieraileville asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Miksi kotitoimisto kannattaa siivota säännöllisesti?

Vaikka tekisit töitä kotona, vaikuttaa ympäristö työskentelyysi yhtä paljon kuin työnantajasi toimistossa. Pöly ja muut hiukkasmaiset epäpuhtaudet tekevät sisäilmasta tunkkaisen ja olosta väsyneen. Jatkuvien lievien flunssaoireidenkin taustalla voi olla liian harvoin siivottu koti (tai työpaikka).

Jotta sisäilma pysyy raikkaana, tulisi pölyt imuroida ja pyyhkiä huolellisesti vähintään kerran viikossa.

Pöly ja sähkölaitteet ovat paitsi epäsiisti, myös riskialtis yhdistelmä. Pölyn kertyminen tietokoneen, tulostimen ja muiden kotitoimiston sähkölaitteiden ympärille ja sisään lisää syttymisriskiä ja voi johtaa tulipaloon.

Helppo pikasiivous kodin työpisteelle

  1. Vie matto ja muut tekstiilit ulos tuulettumaan, avaa huoneen ikkuna
  2. Järjestä paperit ja muut esineet omille paikoilleen
  3. Pyyhi pölyt laitteiden päältä ja pöydältä
  4. Imuroi lattia huolellisesti
  5. Pyyhi lattia kostealla mopilla
  6. Tuo matto ja muut tekstiilit paikalleen

Kotisiivouspalvelu huolehtii myös kotitoimiston siisteydestä

Siistijämme huomioivat kotia siivotessa myös kotitoimiston. Siivoamme sen samaan tapaan kuin muutkin huoneet.

Siivoussopimusta laadittaessa voidaan sopia erikseen mitä toimistosta siivotaan ja mihin siistijöillä on lupa koskea. Meillä on aina vaitiolovelvollisuus kaikesta, mitä toimistossasi on mahdollisesti näkyvillä.

Siistijät eivät koske työpöydillä oleviin esineisiin tai papereihin. Jos asiakkaamme haluaa, että työpöydät pyyhitään, toivomme, että paperit ja muu irtain on siirretty syrjään niin, että pinnat on helppo pyyhkiä. Yleensä kotitoimiston työpöytä on varsin hallittu kaaos, joten on viisainta, ettemme siirrä itse mitään.

Osa asiakkaistamme työskentelee kotona myös siivouspäivinä. Tällöin huoneet voidaan siivota esimerkiksi ennalta sovitussa järjestyksessä, jotta sekä siistijämme että asiakkaamme voivat työskennellä toisiaan häiritsemättä.

Jos kotitoimistosi on osa yrityksen virallista toimitilaa, kannattaa selvittää, onko osa siivouslaskusta mahdollista merkitä yrityksen kuluihin.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!