Laminaattilattian oikeaoppinen pesu ja huolto pitävät lattian ehjänä ja kauniina pitkään.

 

Kuinka usein laminaattilattia tulisi pestä?

Juuri syntyneet tahrat, varsinkin märät sellaiset, tulisi puhdistaa laminaattilattialta heti. Laminaattilattia kannattaa puhdistaa imurilla viikoittain ja perusteellisemman pesun voi tehdä noin kerran kuussa, riippuen talouden koosta ja mahdollisista lemmikeistä.

Miten laminaattilattia pestään oikeaoppisesti?

Laminaattilattian arkipuhdistukseen riittää pelkkä imuri. Imuroidessa kannattaa käyttää harjasuulaketta, jotta laminaatin pinta ei naarmuunnu. Laminaatti on lähtökohtaisesti sähköinen materiaali, johon roskat ja pöly tarttuvat herkästi. Imurointi vähentää lattian sähköisyyttä.

Välillä moppauskin on kuitenkin paikallaan. Mopatessa täytyy ottaa huomioon, että vettä voi käyttää vain hyvin maltillisesti, sillä kosteus turvottaa ja pilaa laminaatin helposti.

Moppaa lattia noin kerran kuukaudessa nihkeällä mopilla. Laminaatin puhdistamiseen on saatavilla laminaatille suunniteltuja puhdistusaineita, joiden käyttö on suositeltavaa. Laminaatille tarkoitettu puhdistusaine poistaa lattian sähköisyyttä. Pesuaineena voi käyttää myös mietoa yleispuhdistusainetta, joka annostellaan pesuveteen ohjeen mukaan. Moppauskäsittelyn voi toistaa toisen kerran vedellä nihkeäsksi kostutetulla mopilla, jos lattian pintaan jäi pesuainetta.

Saippuaa sisältävät pesuaineet eivät sovellu laminaattilattian pesuun, sillä ne kerrostavat lattian pintaan vaikeasti poistettavan harmaan kalvon. Jos olet käyttänyt saippuapohjaisia tuotteita, kalvon voi yrittää poistaa moppaamalla lattiaa nihkeällä mopilla useita kertoja.

Miten poistan tahrat laminaattilattiasta?

Hyvä nyrkkisääntö on, että tahrat tulisi poistaa aina välittömästi, sillä kuivuneita tahroja voi olla vaikeaa pestä pois lattiaa vaurioittamatta.

Jos vahinko on kuitenkin jo tapahtunut, hankaamista vaativat tahrat voi poistaa miedolla yleispuhdistusaineella tai tahnalla, joka sisältää ruokasoodaa ja vettä. Hiero tahraa varovasti pehmeällä sienellä. Laminaatti naarmuuntuu helposti eikä sitä saa hangata karkeilla materiaaleilla.

Voiko laminaattia hoitaa jotenkin?

Ei. Toisin kuin parkettia, laminaattilattiaa ei voi hioa, vahata tai lakata. Jos lattian pinta vahingoittuu tai laminaatti turpoaa kosteuden päästessä levyjen väliin, saa lattiasta jälleen siistin vain vaihtamalla tilalle uuden laminaatin.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!