Lemmikin karvoja kaikkialla?
Eikö karva lopu, vaikka kuinka siivoaa?

Tuskin loppuu tulevaisuudessakaan, mutta näillä vinkeillä arkinen taistelu karvaa vastaan on helpompaa. Välineetkin todennäköisesti löytyvät kotoasi jo valmiiksi.

 

Tuntuuko siltä, ettei lemmikin karvanlähtöaika pääty ikinä? Lemmikin ruokinnan tarkistaminen ja turkin harjaaminen voivat helpottaa taistelua irtokarvaa vastaan, mutta kaikesta huolimatta täysin karvatonta eläinkotia ei olekaan.

Ennen kuin turhautuneena vaihdat lemmikkisi karvattomaan vaihtoehtoon, kokeile näitä vinkkejä!

Karvojen poisto tarrarullalla

Tarrarulla, toiselta nimeltään teippiharja, on jokaisen lemmikinomistajan pelastus. Teippiharja on helpoin tapa siistiä esimerkiksi vaatteet juuri ennen kuin lähdet kotoa. Vähemmän roskaa tuottava vaihtoehto on silikoninen tekstiilirulla, joka kostutettuna kerää karvat vaatteista teippiharjan tapaan.

Karvojen poisto imurilla

Imuri on perinteinen, mutta tehokas väline karvanpoistoon. Moniin imureihin on saatavilla lemmikin karvoille suunniteltuja suulakkeita, jolla karvat lähtevät sohvista, matoista ja hankalammistakin tekstiileistä. Varsi-imuri on näppärä valinta päivittäiseen pikaimurointiin.

Karvojen poisto kumihanskalla

Vedä kumihanska käteesi ja pyyhi karvat pois hanskakädellä. Jos siivottava pinta kestää kosteutta, lähtevät karvat tehokkaimmin irti hieman kostutetulla kumihanskalla. Karvat voi huuhdella pois hanskasta, jonka jälkeen joka kodin karvanpoistoväline on välittömästi valmis uudelle kierrokselle!

Karvojen poisto ikkunalastalla

Ikkunalastaa kannattaa kokeilla etenkin matalanukkaiseen mattoon, josta karvat eivät irtoa imuroiden. Lastan kuminen pinta kiskoo karvat mukaansa. Kasaa karvat yhteen kasaan lastalla ja poimi tai imuroi kasa pois. Kumihanskavinkin tapaan voit kostuttaa ikkunalastaa. Jos lattian päivittäinen imurointi ei tunnu luontevalta, voi nopean karvankeruun tehdä myös kumireunaisella lattialastalla.

Karvojen poisto vaatteista

Karvaisten pyykkien kierre on päättymätön. Lisää pyykin sekaan pesusieni tai pala vaahtomuovia. Pesusieni kerää karvat itseensä. Muista myös puhdistaa pyykkikoneesi säännöllisesti. Eniten karvaa kertyy nukkasihtiin, mutta myös rummun tiivisteen välistä voi löytyä karvainen yllätys.

Ja näin vinkit toimivat käytännössä!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!