Toiselta puolen maapalloa

Koti Puhtaaksi Oy:n tarina starttaa pääkaupunkiseudulla vuonna 2010. Yrityksen perustaja ja pääomistaja Saana muutti takaisin Suomeen toiselta puolelta palloa puolisonsa Henrin kanssa. Ennen lähtöä kaikki oli myyty ja palattua kaikki piti aloittaa taas alusta. Saanalla olisi ollut aiemman alansa työpaikka vielä pedattuna, mutta työ yksitoikkoisessa ympäristössä kultasepänalalla ei jotenkin houkutellut.

Näinpä nuoripari, tuolloin hädin tuskin 20-vuotiaana, päättivät ruveta myyntiedustajaksi Pro-Aqua nimiselle huoneistonpuhdistusjärjestelmälle, jollainen löytyi jo tuolloin Saanan synnyinkodista.

Kipeä tarve nousee esiin

Laitetta myytiin kyllä, mutta hyvin nopeaa pariskunta havaitsi pk-seudulla kipeän tarpeen. Se ei ollut omistus hyperupeaan, kolmentuhannen arvoluokkaa olevaan, kaikenkattavaan järjestelmään kodin puhdistamiseksi, vaan syvempi tarve piili siinä, että asiakkaat tarvitsivat luotettavan henkilön, joka varsinaisen työn suorittaisi. Suurin osa asiakkaista ihastuivat perinpohjin laitteeseen ja ymmärsivät haluavansa palvelunsa jatkossa pelkällä tällä laitteella.

Saanalta kysyttiin toistamiseen palveluntuottajia, jotka olisivat luotettavia. Suurimmalla osalla asiakkaista oli kerrottavanaan kauhutarinoita leväperäisistä toimijoista. Oli kokemusta ovien auki jättämisestä (siis, sepposen selälleen!!), koiran karkuun päästämisestä, avaimien hukkaamisesta sekä jopa varastamisesta.

Tässä kohtaa yrityksen ”perustajaäidin”, Saanan, kiukunsekainen mielenkiinto heräsi- kuinka vaikeaa voi olla toimia fiksusti- eihän kukaan nyt omaakaan kotiovea jätä auki ja koiraa päästä karkuteille. Saana halusi kokeilla, ja ehkä hieman näyttää – ja tehdä asiat toisin. Näin muodostui yrityksen missio Esikuvallisesta siivouspalveluyrityksestä.

Ala imaisee mukaansa

Tästä hetkestä, Saanan otettua kaksi asiakasta itselleen, kesti pari kuukautta että hän huomasi myyvänsä ei-oota. Ala imaisi mukaansa, ja missio muotoutui luontaisesti. Koti Puhtaaksi Oy:n tarkoituksena on tehdä jotain merkityksellistä alalle. Omalla esimerkillään, johtamistyylillään, edelläkävijyydellään.

Tässä kohden tarinaa Henri jatkoi omille urapoluilleen.

Pariskunnalla tuli muutto Pirkanmaalle vuonna 2011, jolloin Saana perusti tyhjästä toimipisteen myös tälle toimialueelle. Myöhemmin pk-seudun toiminta myytiin, ja päätettiin keskittyä pelkkään Pirkanmaahan. Tänä päivänä, noin kuusi-seitsemän vuotta muuton jälkeen, Koti Puhtaaksi Oy on kasvanut Pirkanmaalla yhdeksi alueensa vakavaraisemmista ja tunnetuimmista toimijoista.

Perhe voimavarana

Perustajan sisaruksia on liittynyt vuosien varrella mukaan neljä kappaletta, kunnes ympyrä sulkeutui, ja perustajan puoliso Henri liittyi takaisin remmiin helmikuussa 2017. Pk-seudun toimipiste on avattiin uudestaan noin vuosi sitten ja se kasvaa koko ajan kasvamistaan pyrkimyksenä olla koko seudun ykkönen- samaten Turku avattiin juuri hiljakkoin.

Koti Puhtaaksi Oy on Perheyritys isolla P:llä. Viisi siivoavaa sisarusta kertovat läheisten sisarussuhteiden olevan kotikenttäetu ja suuri voimavara.

Jatkuva kehittyminen

Koti Puhtaaksi Oy:n menestymisen taustalla on isoa intohimoa kehittymiseen ja kasvamiseen. Kaikki tilanteet, ne haastavatkin, on nähty mahdollisuuksina kehittymiseen. Suuri intohimo alan arvostuksen nostamiseen ja työyhteisön hyvinvointiin panostaminen ovat tuoneet tulosta. Koti Puhtaaksi haluaa olla näyttämässä esimerkkiä siitä, miten perinteiselläkin alalla voi uudistaa käytäntöjä ja ajatella uudella tavalla.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!