Jäikö ikkunoihin pesun jälkeen samea pinta tai raitoja? Ikkunanpesu on tekniikkalaji, jossa kannattaa muistaa muutama perussääntö.

1. Valitse oikeat välineet

Riittää, että kotoa löytyy hyvä ikkunakuivain, mikrokuituliinoja ja suihkepullo. Jos ikkunoita ei yllä pesemään ilman apuvälineitä, kannattaa hankkia tukevat a-tikkaat tai kuivaimeen sopiva teleskooppivarsi.

Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että välineitä käytetään oikein. Raidattoman ikkunanpesun salaisuus piilee ikkunakuivaimen ja mikrokuituliinan yhteistyössä Рjokaisen vedon jälkeen kuivain pyyhitään kauttaaltaan kuivaksi mikrokuituliinalla.

2. Vältä auringonpaistetta

Aurinko paljastaa ikkunoihin kertyneen lian ja innostaa ikkunanpesuun. Aurinkoisella ja helteisellä säällä pesuvesi kuitenkin kuivuu hetkessä ja ikkunaan jää helposti raitoja. Raidat paljastuvat usein vasta kun aurinko lakkaa paistamasta tai kun ikkunat suljetaan.

Paras lopputulos syntyy tyynellä ja pilvisellä säällä. Vältä auringonpaistetta, tuulta ja vesisadetta.

3. Käytä vain vähän pesuainetta

Kotoisaan ikkunanpesuun riittää lähes joka keittiöstä löytyvä Fairy.

Pesuainetta kannattaa käyttää maltilla Рkaksi pientä tippaa riittää suihkepullolliseen vettä. Pesuaineveden ei tulisi käytössä juurikaan vaahdota. Ikkunaan jäävä samean harmaa kalvo kertoo yleensä siitä, että pesuainetta on käytetty liikaa.

Kaipaatko vielä apua?

Lue 5 vinkkiämme ikkunanpesuun! Me myös pesemme ikkunat mielellämme puolestasi. Raidattomuustakuulla! Lue lisää ikkunanpesupalvelustamme täältä.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!