Nopeasti kasvanut kotisiivousyritys teki vuosi sitten suuren muutoksen toimintaansa, jonka vuoksi useat asiakkaat lopettivat palvelun käytön.

Nyt samainen yritys ränkättiin Tunto-palvelun toimesta Suomen vastuullisimmaksi yritykseksi.

Siivoustyötä tekevä Koti Puhtaaksi Oy havahtui vuosi sitten siirtymisiin kuluvaan aikaan ja päästöihin sekä logistiikan aiheuttamiin muovijätemääriin.

”Tuntui pahalta nähdä kuinka viikossa meni jopa satoja muovipusseja vain sen takia, että puhtaita ja likaisia siivousliinoja kuljetettiin edestakaisin”, toimitusjohtaja Saana Tyni kertoo.

Asiakkaan ehdotuksesta kokeiltiin alkuvuodesta 2018 mallia, jossa siivousvälineet ovat asiakkaalla. Kokeilu osoitti mallin toimivaksi ja nyt yritys on laajentanut käytännön koko maanlaajuiseksi. Tämän myötä yrityksen muovin kulutus on tippunut lähes nollaan ja liikkumisen pystyy hoitamaan pääkaupunkiseudulla pääosin julkisilla kulkuvälineillä. Kesäisin käytössä on myös sähköpyörä.

Tämän lisäksi yritys käyttää kotisiivouksessa kotimaisia biohajoavia siivousaineita ja yrityksen käyttämät imurit ovat tehty kierrätetystä muovista.

Osa vanhoista asiakkaista lopetti muutoksesta kuultuaan

Muutos ei mennyt läpi olemassaoleville asiakkaille aivan kivuitta. Se aiheutti epävarmuutta ja osa asiakkaista päätti lopettaa sopimuksen. ”Meillä oli tehtynä jo 140:lle uudelle asiakkaalle sopimus tällä uudella mallilla ja tämä olemassaolevien asiakkaiden reaktio ympäristöperusteluista huolimatta tuli meille ihan yllätyksenä” Saana sanoo

”Opimme tästä muutoksen läpiviemisestä sen, että olisi pitänyt antaa asiakkaille paljon enemmän aikaa tottua uuteen malliin. Me tietenkin ymmärsimme, miksi muutos tehtiin, mutta sen vaikutuksista olisimme vielä voineet kertoa enemmän.

Tässähän on kyse meidän lapsiemme tulevaisuudesta, ja vaikka olemmekin vielä pieni yritys, voimme omalla esimerkillä kannustaa muitakin tekemään järkeviä ympäristötekoja” Saana Tyni kertoo.

Työautot ovat yhteiskäytössä

Koti Puhtaaksi Oy on ryhtynyt vuokraamaan yhtiön autoja ensin työntekijöille ja harkinnassa on myös laajentaa vuokrausmahdollisuus koko kansalle. Tarkoituksena on osallistua ilmastotalkoisiin vähentämällä auton omistamisen tarvetta. Yhtiö toimii vain virka-aikana, joten autoilla ei ole käyttötarvetta siivoustoimintaan ollenkaan iltaisin ja viikonloppuisin. Malli on parhaillaan testauksessa.

Suomen parhaaksi työpaikaksi palkittu siivousyritys valittiin Tunto-palvelussa Suomen vastuullisimmaksi yritykseksi

Tunto-palvelu listaa käyttäjien arvioiden perusteella Suomen arvostetuimmat, vastuullisimmat ja parhaita etuja tarjoavat yritykset. Palvelun tarkoituksena on tuoda läpinäkyvästi esille yritysten vahvuudet ja heikkoudet.

Yritysten potentiaaliset asiakkaat ja työntekijät pystyvät palvelun tuottaman tiedon perusteella tehdä parempia faktaan perustuvia päätöksiä.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!