”Olen Amanda, sirkusartisti Tampereelta. Käsilläseisonta on ominta alaani. Vuosien varrella harrastuksesta on tullut ammatti, mutta koronan vuoksi esiintymistyöt ovat olleet tauolla.”

”Näin mainoksen siivoustyöstä ja ajattelin heti, että tässä voisi olla mukava työ, jossa pääsee liikkumaan! On kiva, että töitä tehdessä saa liikuntaa samalla, eikä tarvitse istua kahdeksaa tuntia toimistolla.”

Millaisia siistijän työpäivät ovat?

”Huomasin nopeasti, että siivoustyö onkin yllättävän raskasta! Ihan erilaista rasitusta esimerkiksi käsilläseisontaan verrattuna. Mutta sitä lähdinkin hakemaan – työtä, jossa saa jatkuvasti käyttää koko kroppaansa.”

”Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, koska jokainen koti on erilainen. Vaikka työ itsessään pysyy kodista toiseen aika samanlaisena, pääsee joka päivä työskentelemään vähän erilaisessa ympäristössä. On kiva, että työpaikka tavalllaan vaihtuu päivittäin.”

Katso avoimet työpaikat

Millaiselle ihmiselle siivoustyö sopii?

”Siivoustyö sopii ihmiselle, joka haluaa liikunnallisen tai ruumiillisen työn, eikä tahdo istua kahdeksaan tuntia paikallaan. Kotisiivous sopii hyvin myös sellaiselle tyypille, joka haluaa vaihtelevan ja monipuolisen työn. Jokainen työpäivä on erilainen eikä samoja seiniä tarvitse tuijotella päivästä toiseen.”

”Kotisiivous on myös asiakaspalvelutyötä. On tärkeää, että asiakkaalle tulee olo, että kotiin tulevat mukavat ja luotettavat ihmiset.”

Mikä siivoustyössä on parasta?

”Parityöskentely on yksi työn mukavimmista puolista! Päiviin mahtuu paljon erilaisia tehtäviä ja välillä kohteissa työskennellään myös itsenäisesti musiikkia kuunnellen. Päivä kuluu nopeammin eikä tunnu raskaalta, kun saa työskennellä kivan työparin kanssa.”

”Siivoustyössä on parasta, että työn lopputuloksen näkee heti – jo ensimmäisen pyyhkäisyn jälkeen.”

Hae meille töihin!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!