Moni saattaa ajatella, että siistijän työ on yksitoikkoista ja aina samanlaista – ehei, nyt murretaan tämä myytti! Varsinkin kotisiivouksia tehdessä jokainen työpäivä on erilainen, koteja kun ei ole kahta samanlaista.

Työpäivän aikana voi sattua vaikka mitä kommelluksia, usein luovuus ja huumori ovat avaimia onnistumiseen. Tähänkin tekstiin riitti yhden päivän ote erään nimettömäksi jäävän siistijän päiväkirjasta:

Päivä lähtee käyntiin avainten ja tavaroiden hakemisella. Vettä sataa kaatamalla, kun lähdemme julkisilla liikenteeseen parini kanssa. Olemme jo aika lähellä ensimmäistä asiakasta, mutta ensin täytyy vielä ylittää iso autotie. Juuri kun olemme suojatien kohdalla, menee ohi bussi, joka heittää päällemme jäätävän ison vesilätäkön. Purskahdamme nauruun heti – tämähän on ihan kuin elokuvista, ja vielä maanantai!

Yritämme siistiytyä parhaamme mukaan asiakasta varten ja pääsemme viimein aloittamaan työt. Asiakkaalla on hauska kissa, joka kiehnää koko ajan ympärillä. Olemme huomanneet, että jostain syystä kissat tykkäävät erityisen paljon desinfiointiaineen tuoksusta ja pyörivät sen takia koko ajan imurilaukun ja rättien ympärillä. Kun olemme muuten valmiita ja alamme pakkaamaan imurilaukkua, avaamme laukun kannen ja huomaamme, että asiakkaan kissa on kääriytynyt laukussa olevaan pehmustepyyhkeeseen ja on aivan valmis lähtemään mukaamme! Joskus tekisi mieli jättää kissoille omaksi pieni desinfiointiaineeseen uitettu rätti, ne varmasti rakastaisivat sitä.

Matkallamme kohti seuraavaa asiakasta huomaamme, että mies on jäänyt autonsa kanssa tielle. Hän tulee meitä kohti ja kysyy apua, josko voisimme tulla ohjaamaan autoa samalla kun hän työntää auton pois keskeltä tietä. Katsomme kelloa ja ehdimme juuri ja juuri jäädä auttamaan. Näin saatiin taas yksi hyvä työ tehtyä! Matka jatkuu ripeään tahtiin.

Päivän toisella ja viimeisellä asiakkaalla pesemme ikkunoita. He ovat ihana vanha pariskunta, jotka juttelevat kanssamme kaikenlaisista asioista ja muistelevat menneitä aikoja. He ovat aivan haltioissaan työstämme ja kyselevät uteliaina, kuinka pidämme omasta kehostamme huolta. Lopuksi he vielä tarjoavat jäätelöä ja juttelemme kuin vanhat tutut pöydän äärellä. Tällaiset asiakaskohtaamiset ovat työssäni parasta! Koko loppupäivän kävelen kasvoni kuin Hangon keksillä.

Siistijänä siis pääset olemaan yhden päivän aikana vesipuistossa, kissavarkaissa, arjen sankari ja ystävä. Aika upeaa, eikö? Kuka enää uskaltaa sanoa, että tämä työ on tylsää?

Katso avoimet työpaikat

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!