Aivotutkija Minna Huotilainen kertoi Anna-lehden haastattelussa (15.3.2018), kuinka hän kehittää elämäntapaa, jonka avulla aivot voivat hyvin.

– En pidä siivoamisesta. Siihen käytetty aika on mielestäni melko turhaa, Minna sanoo.

Erityisen turhaa on siivoamisesta stressaaminen. Se on myös aivojen kannalta vahingollista, kuten muukin jatkuva negatiivisuus.

– Sitä paitsi me tarvitsemme bakteereita. Varsinkaan lapsiperheessä ei kannata siivota liikaa, jos haluaa välttää allergioita, hän jatkaa.

Minnan mielipiteeseen on helppoa yhtyä – on todellakin turhaa stressata siivoamisesta. Hän on oikeassa myös bakteerien suhteen – bakteereja ei kannata tappaa, koska samalla tulee tappaneeksi hyvätkin bakteerit.

Lika ja bakteerit ovat kuitenkin eri asioita. Pölyn hengittäminen ja sukkien tarttuminen lattiaan ei ole enää niin hyvä asia…

Iloisella mielellä siivoaminen kannattaa. Samalla kun järjestelee paikkoja, voi kokea että myös oma pää ”tuulettuu”. Joskus jonkin perimmäisen kaapin tyhjentäminen voi olla parasta terapiaa.

Jos siivoaminen kuitenkin stressaa tai on ylimääräinen rasite arjessa, siihenkin on olemassa ratkaisu. Siivouksen voi säännöllisin väliajoin ulkoistaa siivouspalvelulle ja nauttia itse rennommasta arjesta.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!