Myyntityöstä kiinnostuneille meillä on tarjota kahdenlaisia työnkuvia ja titteleitä. Meillä myyntityötä tekevät asiakashankkijat ja myyntiedustajat. Asiakashankkijat ottavat asiakkaaseen ensikontaktin ja sopivat puhelimitse suunnittelukäyntejä. Myyntiedustajat tekevät suunnittelukäynnit ja hoitavat kaupan loppuun.

 

Millainen ihminen soveltuu myyntiedustajaksi?

Ihmisten kanssa kun ollaan tekemisissä, ovat luottamusta herättävä olemus ja hyvät vuorovaikutustaidot edustajakokelaan suurimmat meriitit. Vaikka asiakas on jo palaveerannut suunnittelukäynnin sopimisen yhteydessä asiakashankintatiimimme kanssa, on ensivaikutelman luominen yhä olennainen osa työnkuvaa. Kun kyseessä on fyysinen ensivisiitti siihen kaikkein pyhimpään kohteeseen eli kotiin, saattaa tilanne toisinaan jännittää vastapuolta. Ja miksei vaikka edustajaakin. Siistillä habituksella, hymyllä ja rempseällä tervehdyksellä murtaa kuitenkin suurimmatkin barrikadit. Jokainen edustaja hoitaa käynneillä roolinsa omia luontaisia erityispiirteitään hyödyntäen. Plussaa on kuitenkin, mitä vähemmän tämän olemus muistuttaa murhanhimoista Bond-pahista tai vastaavaa rosvopäällikköä.

Millaista on myyntiedustajan arki?

Edustajamme suorittavat tavanomaisesti kolme tai neljä suunnittelukäyntiä työpäivänsä aikana. Sovittujen kotikäyntien aikana istutaan asiakkaan kanssa alas keskustelemaan tämän tarpeista sekä yrityksemme toimintatavoista. Kotona tehdyn kierroksen aikana sovitaan käytännön siivousjärjestelyistä ja tehdään lopulta tarjous parhaaksi koetun ratkaisun pohjalta. Käynneille varattu aika riittää useimmiten rentoon ja mieluisaan kanssakäymiseen. Suunnittelukäyntien ohella edustaja täyttää toteutuneiden kauppojen osalta sopimansa ohjeistukset asiakasprofiileihin. Lisäksi edustajan tulee pitää huolta tarvittavan esittely- ja myyntimateriaalin riittävyydestä eli poiketa toisinaan toimistolla työkavereitaan moikkaamassa. Edustajan osalta mieluisinta myyntityössä on se, että suunnittelukäynnit toteutetaan aina palveluistamme jo valmiiksi kiinnostuneille. Käyntejä ei tarvitse järjestää itse, vaan työssä seurataan asiakashankintatiimin valmiiksi täyteen paukuttamaa kalenteria. Vaikka tekemiseen pääsee rutinoitumaan ja päivästä toiseen hölistään pitkälti samasta aihepiiristä, on jokainen käynti erilainen.

Paljonko myyntiedustajalle maksetaan palkkaa?

Myyntityöstä kun on kyse, on tekijän lapaseen lyöty tuohimäärä verrannollinen omiin onnistumisiin. Edustajan saama pohjapalkka on työehtosopimuksen mukainen, minkä lisäksi maksamme bonuksia onnistuneista kaupoista. Kuukausitulot ovat keskiarvoltaan 2500 euron luokkaa, sillä vaihteluväli on edustajasta ja kuukaudesta riippuen 2000-3000 euroa.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!