Myyntityöstä kiinnostuneille meillä on tarjota kahdenlaisia työnkuvia ja titteleitä. Meillä myyntityötä tekevät asiakashankkijat ja myyntiedustajat. Asiakashankkijat ottavat asiakkaaseen ensikontaktin ja sopivat puhelimitse suunnittelukäyntejä. Myyntiedustajat tekevät suunnittelukäynnit ja hoitavat kaupan loppuun.

 

Millainen ihminen soveltuu asiakashankkijaksi?

Ihanteellisimmilta piirteiltään puhelintyötä tekevä henkilö on sosiaalinen ja tasainen tyyppi, jolla on asenne kohdallaan. Hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja höpötysinnolla pääsee pitkälle, kun kyse on päivittäisestä ihmisten kanssa työskentelystä.  

Luonteikkaimmillakin showmiehillä ja -naisilla tulee myynnissä vastaan hetkiä, jolloin asiat eivät välttämättä ota sujuakseen. Sen sijaan, että heikkoihin hetkiin hajoaisi atomeiksi, on tärkeää olla työssään pitkäjänteinen. Asiakashankintatiimimme vetäjä Silja muotoili asian seuraavanlaisesti: “Asenne ja motivaatio merkkaavat eniten – kaiken muun voi oppia.”

Millaista on asiakashankkijan arki?

Päivänsä asiakashankkija aloittaa tervehtimällä työkavereitaan. Aamukahvin ja omien aamurituaalien jälkeen otetaan suunnaksi oma työpiste, missä päivä pitkälti kuluukin.

Asiakashankkijamme soittelevat läpi listaa meille yhteystietonsa jättäneistä henkilöistä, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa siivouspalveluihin. Yhteydenottojen aikana kartoitetaan asiakkaiden tarpeita sekä annetaan alustavia infopläjäyksiä palveluistamme. Mikäli jatkuvat siivouspalvelumme herättävät riittävästi kiinnostusta, sovitaan asiakkaan kotiin suunnittelukäynti.

Tapauksesta riippuen puhelut saattavat venyä jokusista minuuteista pidemmiksikin rupeamiksi. Vaikka jokainen keskustelu on erilainen, on siitä huolimatta kyse rutiininomaisesta työstä. Niin onnistuneiden pirautusten kuin kohdattujen hankaluuksienkin jälkeen palataan lopulta aina seuraavaa puhelua aloittamaan. 

Lähtökohdat puhelintyöhön ovat riveissämme huomattavasti mieluisammat, kun kontaktoitavana on palveluista valmiiksi kiinnostuneita henkilöitä. Parasta antia työssä ovat kohtalontovereiden eli tiimiläisten seura ja tuki, onnistumiset, työn sosiaalisuus sekä mahdollisuus kehittyä.

Paljonko asiakashankkijalle maksetaan?

Asiakashankkijoidemme palkka rakentuu kaupan alan työehtosopimuksen mukaisesta pohjapalkasta, minkä lisäksi sovituista tapaamisista maksetaan bonusta. Käytännössä vaihteluväliä on 2000 euron kuukausiansioista aina 2800 euron massipäälliköintiin asti. Keskiarvoltaan asiakashankkijamme tienaavat 2300 euroa kuukaudessa.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!