Yrittäjän mietteitä hinnankorotuksesta

 

Avaan viikon aikana kertyneet postit.

Taas ilmoitus hinnannoususta.

Fiilistä vois kuvata vähän ahdistavaksikin. Ei siksi, että hinnankorotukset eivät olisi ihan normaaleja ja etenkin näin yritysmaailmassa totuttujakin, vaan siksi että se palauttaa minut takaisin maanpinnalle ja muistuttaa lahjakkaasti välttelemästäni toimesta tehdä itsekin asialle jotain.

Viimeksi yrityksessämme nostettiin hintoja noin kaksi vuotta sitten.

Yhtään asiakasta ei siksi jäänyt pois. Mitä siis välttelen tai jopa pelkään?

Olen kituuttanut kaksi vuotta nostamatta hintoja sillä, että olemme tehostaneet

toimintaa ja saaneet aikaan tarvittavan määrän säästöjä eikä näinollen hintaa ole

tarvinut korottaa. Sikäli hienoa, ja olen ylpeäkin tästä- mutta karu tosiasia on, että tehostukset on tehostettu ja muuta ei ole enää tehtävissä kuin korottaa itsekin hintaa (toki niin vähän kuin mahdollista).

Palveluntuottamisen kustannukset ovat siis kaikilta mahdollisilta osin nousseet. Useamman kerran tässä välillä. Bensa, työvaatteet, siivoustarvikkeet, palkat, koneet, laitteet, aineet, jne. Kun kiristysvaraa menoissa ei enää ole (ja ei työntekijöiden hyvinvointiin suunnatusta budjetistakaan halua ole leikata, se kun alkaa olla ainuita, mistä ei ole leikkailtu), ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toimia kuten olisi jo pitkän aikaa sitten pitänyt.

Miten ilmoitan, moneenko se vaikuttaa, mitä tunteita se herättää? Päättääkö joku luopua käyttämästä palvelujamme hinnankorotuksen vuoksi?

En ymmärrä miksi, mutta tunnustan että tämä aihe jostain syystä panikoituttaa minua. Niin paljon että se on saanut minua lykkäämään hommaa jo näinkin kauan. Käyttämään kaikki muut vippaskonstit välttääkseni homman. Karu tosi on, että enää vain emme voi leikata mistään mikä ei kuitenkaan vaikuta laatutekijöihin.

Laskin, mitä hinnankorotus yhdelle asiakkaalle keskimäärin maksaa. Kuussa muutaman euron. Joillekin kolme, joillekin kymmenen- isommille asiakkaille toki hieman enemmän.

Korotuksen osasta kotipuolen asiakkaat saavat vielä kotitalousvähennyksen. Itse en vaihtaisi hyvin toimivaa palvelua muutaman eurosen takia pois. Tuskin siis muutkaan. Minun täytyy siis vain luottaa henkilöstööni, että he ovat hoitaneet ja hoitavat työnsä hyvin, niinkuin ovatkin.

 

Talous

 

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Kotisiivouksen vuosikello – huhtikuu

Huhtikuu herättää luonnon uuteen loistoon ja samalla vauhdikkaasti lisääntyvä auringonvalo iskee armottomasti kotimme tahroja ja ...

Puhelimen puhdistaminen – säännöllisyys on valttia

Puhelimen puhdistaminen on usein arjen keskellä sivuutettu, mutta erittäin tärkeä toimenpide. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ...

Airfryerin puhdistaminen – pidä suosikkilaitteesi puhtaana

Airfryer on vakiinnuttanut paikkansa yhä useammasta keittiöstä ja monet meistä käyttävätkin airfryeria monipuolisesti ruoanlaittoon. Tämä ...

Näin valitset kotiisi sopivan robotti-imurin

Robotti-imuri on laite, joka on mullistanut kodin siivouksen, tarjoten automatisoidun ratkaisun päivittäiseen pölyn ja lian ...

Kodin kevätsiivous

Viimeistään kevätaurinko paljastaa sinulle nurkissasi lymyävät pölypallerot ja pinttymät, mikäli olet niitä onnistunut vielä omatunnoltasi ...

Pysäytä kura ja loska eteiseen

Hanki eteiseen hyvä matto Jos asut omakotitalossa, kannattaa oven ulkopuolella valita karhea matto, johon kivet ...

Kotisiivouksen vuosikello – maaliskuu

Tämän kuun valinnoissa riittää toden teolla jumpattavaa siivousliinan kanssa. Kotiaan kun jynssäilee ajan kanssa näyttävään ...

Kotisiivouksen vuosikello – helmikuu

Tavanomaiseen malliin olimme jo vitsailemassa, että siivouksen vuosikellossa on jälleen luvassa kodin siivouksen saralla varsinaisia ...

Grillipizza – verraton kesäherkku arkeen ja juhlaan

Täydellinen pizzapohja Hyvän pizzapohjan salaisuus ovat 00-jauhot (eli tavallista hienojakoisempi vehnäjauho) ja huolellinen vaivaaminen. Taikina ...

Moppaajan tsatsiki

Valmistusaika: alle 30 minuuttia Ohjeesta tulee 4 annosta Tsatsikin raaka-aineet: 1 tuore kurkku   Kastike: ...

Moppaajan coleslaw

Ohjeesta tulee noin 3-4 annosta. Valmistusaika: 4h Coleslaw raaka-aineet: 250g kaalia 2 kpl (n.180g) porkkanaa ...

Imuristin lanttulaatikko

Ohjeesta tulee 2 x 0,85 litran rovetta. Valmistuaika noin 2 tuntia. Lanttulaatikon raaka-aineet 1 kg ...

Imuristin pinaattiletut

Ohjeesta tulee 16 pikkulettua Valmistusaika: 30 minuuttia Pinaattilettujen raaka-aineet 1 kananmuna 4 dl maitoa 25g ...

Moppaajan pasta carbonara

Pasta carbonaran raaka-aineet: 1 pkt (140g) pekonia 250g tuorepastaa (gluteenittomana käytä esimerkiksi tätä pastaa) 2½ dl ...

Imuristin mangojuustokakku

Tämä resepti on jo valmiiksi gluteeniton. Vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi tätä sen sijaan on vaikeaa muokata, ...

Moppaajan korvapuustit

Korvapuustin raaka-aineet: 5 dl vettä (+42’c) 2 pss. (a 11g) kuivahiivaa 2 dl sokeria 1 ...

Kotisiivous vaatii huolellista suunnittelua – näin me tutustumme kotiisi

Jokainen koti on erilainen ja siksi suunnittelukäynti antaa meille mahdollisuuden suunnitella toiveidesi mukainen siivouskokonaisuus ja ...

Kotitalousvähennys, eli palveluita kotiin 60% edullisemmin

Kotitalousvähennys 2024 Siivous-, kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön osalta vähennystä saa 60% tehdyn työn osuudesta (ennen ...

Siivouslahjakortti – Tuplalahja, joka kannattaa hyödyntää

Maailmassa ei liene montaa joululahjaa, jonka arvo on saajalleen yli puolet ostohintaansa suurempi. Harva nimittäin ...

Koti Puhtaaksi Oy:n uusi toimitusjohtaja Reetta Alastalo kertoo nolona: “Reputin siivoustaitotestimme”

Euroopan ja Suomen parhaana siivousalan työpaikkana palkittu Koti Puhtaaksi Oy saa uuden vetäjän, kun yrityksen ...

Tarjoamme automatisoidun kotitalousvähennysilmoituksen asiakkaillemme!

Verohallinto avasi vuoden 2023 alussa rajapinnan, jonka avulla kotitalousvähennyskelpoista työtä tekevät yritykset voivat ilmoittaa kotitalousvähennykseen ...

Koti Puhtaaksi pääsi osaksi Reijo Kelan ja Lotta Svärd säätiön Hiljainen kansa -näyttelyä

Lottamuseon pihassa Tuusulassa komeilee Koti Puhtaaksi hahmo värikkäässä työasussaan. Saana Tyni kutsuttiin pukemaan yksi näyttelyn ...

Logomme on uudistunut

  Teemme työtämme täydestä sydämestä ja sydän kuvaa hyvin myös tapaamme toimia yhteiskunnallisena yrityksenä. Yrityksemme ...

Millan uratarina: ”Olen päässyt kehittymään sekä työssä, että ihmisenä”

– Aloitin työt tosiaan Tampereella, jonka jälkeen olen käynyt lisäksi Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Nykyään ...