Apua! Vieraat ovat pian ovella ja kodissa vallitsee kaaos!!? liina

Pikasiivous on tällöin tarpeen. Tässä ohjeita miten saat kodin pikaisesti siistimpään kuntoon.

Pikasiivouksessa kannattaa keskittyä niihin tiloihin, missä vieraat todennäköisimmin ovat. Koko asuntoa ei siis tarvitse siivota. Karsi ensimmäisenä mielestäsi esimerkiksi makuuhuone, sauna ja vaatehuone. Kun aikaa on vähän, on priorisoitava. Yleisimmät oleskelutilat kuten käytävätilat, wc, eteinen, olohuone ja kenties keittiö ovat tiloja, jotka kannattaa huomioida.

Aloita pikasiivous avaamalla ikkunat. Koti saa tuulettua ja raikastua, kunnes vieraat tulevat. Sen jälkeen on järkevä kerätä reippaasti kaikki irtotavarat ja laittaa ne kaappeihin piiloon, siisteihin pinohin tai jos hätä on jo todella käsillä, viedä pikaisesti vaikkapa makuuhuoneen sängylle tai vaatehuoneen lattialle, josta ne voi myöhemmin vieraiden lähdettyä lajitella omille paikoilleen.
Sen jälkeen ojenna tyynyt, suorista kengät eteisessä, pinoa lehdet pinkkoihin.

Myös wc kannattaa freesata: harjaa wc-istuin, pyyhi allas ja hanan tahrat. Pyyhi peili. Lavuaarin ja peilin voi pyyhkäistä nopeasti kostealla mikrokuituliinalla. Wc kannattaa myös raikastaa. Tämä onnistuu esimerkiksi suihkauttamalla ilmanraikastinta. Wc:hen tulee myös kiva tuoksu kun wc-istuimen pesee raikkaalla puhdistusaineella.

Jos keittiöön on suora näköyhteys, tasot kannattaa siistiä. Kerää tiskit piiloon astianpesukoneeseen tai altaaseen. Myös tiskien kasaaminen pinoihin siistii keittiön yleisilmeen helposti. Pyyhi myös keittiöstä isoimmat tahrat.

Lopuksi, mikäli aikataulu sallii, imuroi matot ja vapaat lattiapinnat, pyyhkäise nihkeällä mikrokuituliinalla suurimmat ja näkyvimmät pölyä keräävät pinnat.

Ja tsädäm, vieraat ovat tervetulleita.

Jos haluat välttää kaoottisia tilanteita ja olla aidosti onnellinen yllätysvieraista ilman stressiä, ulkoista kodin siivous. Esimerkiksi siivouskäynti kahden viikon välein on tehokas- Tällöin pärjäät aina pienellä pikafiksauksella, sillä suurimmat pääkohdat ja piilopaikat laitetaan kuntoon käynneillämme. Kotisi on aina edustuskunnossa- tai ainakin aivan todella vähää vaille.

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!