Yleisimmät joulustressit ja ratkaisuehdoitus!

Hyvää jouluaJoulu saapuu joka vuosi samaan aikaan ja silti se aina yllättää tulollaan ja työmäärällään. Suuremmalta Joulustressiltä selviydyt ennakoimalla:) Kuulostaa helpolta, mutta toimii, kun muutamia vinkkejä nappaa ihan arkeensa tavaksi.

Yleisimmät stressin aiheet ja ratkaisuehdotus:

  1. Joululahjat. Joululahjoja voi ostaa pitkin vuotta. Kesällä, Juhannuksen jälkeen on aina alennusmyyntejä ja syksylläkin useat liikkeet tarjoavat tuotteitaan satunnaisesti halvempaan hintaan. Tee kotiin laatikko johon laitat ostamiasi lahjoja- se on myös hyvä hätävara jos lapsen kaverisynttärit pääsee yllättämään.

2. Joulukortit. Joulukorttien askartelun voi aloittaa hyvissä ajoin tai miettiä vaikka vaihtoehtoa lahjoittaa korttirahat hyväntekeväisyyteen.

3. Leivonnaiset. Joululeivonnaisia voi tehdä ennakkoon, vaikkapa jo joulukuun alkupuolella. Piparit säilyvät hyvin suljetussa purkissa, jos vaan kukaan ei ehdi popsia niitä ennen sitä :) Maustekakut ja taatelikakut voi tehdä pakkaseen etukäteen tai jo viikkoa ennen joulua. Kakkujen maku vaan paranee vanhetessaan. Joululaatikoita voi tilata monista eri kaupoista tai työpaikkojen lounasravintoloista, jos haluaa kotitekoisia ruokia einesten sijaan.

Joulu on aikaa, milloin sukulaiset kerääntyvät viettämään aikaa yhdessä. Silloin voidaan sopia ruokien hankinnat nyyttikesti-tyyliin. Silloin ei yhden perheen kukkaro rasitu ja ruokien hankintavastuu on jakautunut useammalle henkilölle.

4. Joulusiivous. Usein kuulee sanottavan, että ei kukaan Joulua kaapissa vietä. Kuitenkin monella ihmisellä on tapana tehdä suursiivous ennen Joulua. Kaikki kaapit käydään läpi, koko koti puunataan urakalla iltamyöhään asti. Siivouksessa auttaa myös ennakointi ja säännöllinen ylläpitosiivous. Kaapit kannattaa siivota hyvissä ajoin ennen Joulua tai vaikka siirtää niiden siivousta tammikuun puolelle. Silloin voi kuluttaa niitä kuuluisia joulukiloja siivouksen merkeissä:) Kaappien siivouksen sijaan tärkeintä varmaan monelle on Jouluna käydä puhtaassa saunassa ja nauttia lempeistä löylyistä hämärtyvässä pakkasillassa. Kannattaa siis keskittyä siivouksessa näkyviin paikkoihin ja itselle tärkeisiin kohteisiin.

Joulusiivouksen voi myös ulkoistaa. Mikä sen parempaa, kuin astua valmiiksi siivottuun kotiin ja rauhoittua Joulun viettoon. Vinkkinä mainittakoon, että siivoustyö on mainio Joululahja joka ilahduttaa varmasti saajaansa:)

Näillä sanoilla Koti Puhtaaksi Oy:n väki toivottaa oikein rauhallista Joulua kaikille!

-Satu

Jaa tämä artikkeli!

Tuoreimmat artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.