Vuoden 2017 paras kotityöpalveluyritys

Koti Puhtaaksi Oy:n toimistolla oli jälleen aihetta kakkukahveille, kun syksyn kotityöpalvelupäiviltä palattiin palkintopuketit ja kunniakirjat kainalossa.

https://www.kotipuhtaaksi.fi/wp-content/uploads/2017/10/Perhe_Vuoden_yritys-1024×683.jpgVuoden Kotityöpalveluyritys valitaan joka vuosi kaikista sertifioiduista yrityksistä, tällä kertaa KP veti pisimmän korren.

Kotityöpalvelun sertifikaatin vaatimuksia ovat mm:

  • Yritys on sitoutunut kehittämään palvelujaan, yritystoimintaansa ja henkilöstöään suunnitelmallisesti
  • Yritys tietää, mistä hyvä palvelu ja työn jälki syntyvät sekä osaa neuvoa ja opastaa asiakasta oman kodin hoidossa tai palvelujen hankinnassa
  • Yritys selvittää asiakkaan yksilölliset tarpeet ja odotukset

Kotityöpalveluyhdistys karsii ehdokkaista kolme parasta, joista lopullisen valinnan vuoden yrityksestä teki tänä vuonna opetusneuvos Markku Kokkonen. Valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi alan imagon parantaminen, aktiivinen henkilöstön kouluttaminen sekä yrityksen työyhteisön työhyvinvoinnista huolehtiminen. Palkitsemistilaisuus on vuosittaisilla kotityöpalvelupäivillä, joka järjestettiin tänä vuonna Mikkelissä.

Voit tutustua Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry:seen ja sertifioituihin yrityksiin yhdistyksen kotisivuilla.

https://www.kotipuhtaaksi.fi/wp-content/uploads/2017/10/Työpöytä-0112-1024×833.jpg

Työyhteisön hyvinvointi on kaikki kaikessa

Työntekijän viihtyvyys ja työhyvinvointi on yksi tärkeimmistä avaintekijöistä laadukkaan lopputuloksen takaamiseksi. On tärkeää, että kaikki lähtevät joka aamu mielellään töihin, tuntevat olonsa arvostetuiksi ja tietävät työpanoksensa tärkeäksi.

Vuosien varrella johto on havainnut, että työyhteisön hyvinvointia tukee henkilöstön sitouttaminen ja kouluttaminen, jolloin jokaiselle tulee turvallinen ja arvostettu olo. Esimerkiksi KP:n toimistolla kerätään asiakkailta saadut positiiviset palautteet talteen “tarrataululle” ja jaetaan eteenpäin myös työntekijöille. Sekä sisäisessä että ulkoisessa markkinoinnissa viestitään aktiivisesti siivoustyön arvokkuudesta. Oletko jo lukenut esimerkiksi Aamulehden haastattelun ‘Siivooja Noora Pietiläinen turhautui jatkuvaan puheeseen paskaduunista’?

Työyhteisön hyvinvointia tukee henkilöstön sitouttaminen ja kouluttaminen, jolloin jokaiselle tulee turvallinen ja arvostettu olo

Tavoite ei ole vain selvitä töistä vaan tehdä se mahdollisimman ajantasaisella ammattitaidolla, johon kannustetaan jatkokoulutuksilla. Myynnistä vastaavalle henkilöstölle tarjotaan esimerkiksi innovaatiopalkkiojärjestelmää, mikä kannustaa kaikkia ajattelemaan itsenäisesti omien työtapojen ja työkalujen kehittämistä.

Kaikki tämä on mahdollista, kun toimitaan Suomen parhaalla työperheellä ja toimitaan mahtavien asiakkaiden kanssa!

Jaa tämä artikkeli!

Tuoreimmat artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.