Lautalla

Taas perjantai. Päivät Koti Puhtaaksi Oy:ssä kuluvat niin nopeasti, että tuntuu kuin aina olisi maanantai tai perjantai. Tämä perjantai oli kuitenkin erityinen, koska puolessa välissä päivää oli tarkoitus jättää luottoystävämme imuri auton takakonttiin ja huiskuttaa sille jäähyväiset rannasta irtautuvalta saunalautalta. Mikä sen virkistävämpää kuin kirjaimellisesti irtautua hetkeksi arjesta.

Yrityksessämme on tapana viettää säännöllisin väliajoin työntekijöiden virkistyspäiviä. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa virkistyspäivän sisältöön tuomalla esiin hyviä ideoita. Työpaikallamme vallitseva avoin ilmapiiri näkyy monin tavoin, johon yksi osatekijä on yhdessä vietetyt hetket. Idea virkistyspäivästä saunalautalla syntyi kahvipöydässä, niin kuin monet muutkin hyvät ideat tässä maailmassa. Päivän toteutus onnistui helposti www.lauttasauna.fi sivujen kautta, joka välähti tietokoneen näyttöön hakusanoilla saunalautta ja Tampere.

Saavuimme Ratinan rantaan tavallista lyhyemmän työpäivän päätteeksi puolen päivän jälkeen ilon ja innon saattelemana. Meitä vastassa oli saunalautta, jonka savupiipusta tuprusi saunomaan kutsuva savuvana. Aurinko kurkisteli pilvien takaa raikkaassa syksyyn kääntyvässä säässä. Kippari kehotti meitä hyppäämään kyytiin ja siitä se arjesta irtautuminen alkoi. Juttu lensi ja nauru raikui Ratinassa, kun 6 naista lipui lautan kyydissä kohti suomalaisia perinnemaisemia. Meillä oli mukana eväät Koti Puhtaaksi Oy:n puolesta ja mikä sen mukavampaa kun työpäivän päätteeksi syödä hyvin vielä paremmassa seurassa. Meille oli juuri rekrytoitu kaksi uutta työntekijää, joten tarjolla oli myös heidän kunniaksi ”tervetuloa taloon-” kakkua. Eväät hupenivat kauniita maisemia ihaillessa, laineiden liplattaessa saunalauttaa vasten ja naisista lähtevän melutason hukuttaessa alleen moottorin hurinan.

Kippari ankkuroi lautan suojaisaan paikkaan ja lautan vallitsi hetken hiljaisuus. Pian verhojen takaa kirmasi 6 naista erivärisissä bikineissään osa veteen hypäten, osa saunanlauteille istuen. Suomalaiseen tyyliin saunanlauteilla jaettiin niin ilot kuin surut; paljon täyttä asiaa ja täysin asian vierestä. Haimme ideoita myös seuraavaan virkistyspäivään. Välillä pulahdimme henkeä pidätellen jo hieman viilentyneeseen veteen, mutta verenkierron ja lihasten kannalta kokemus oli mitä rentouttavin. Siistijän työ on monin tavoin antoisaa, mutta toisinaan fyysisesti rankkaa. Esimerkiksi 9 tunnin lähes yhtäjaksoisen imuroinnin jälkeen saattaa keho kertoa, että voisi tehdä jotain muutakin, mielellään vaakatasossa. Ehkä jonkun virkistyspäivän vietämmekin hieronnassa? Edellä mainittu 9 tunnin imurointipäivä ei ole aivan tavallinen, vaan yleisesti ottaen teemme töitä pareittain kodeissa tai toimistoissa työtehtäviä vaihdellen. Vaihtelu työssä tekee siitä mielekästä. Erilaisilla päivillä on iso merkitys työssä jaksamiseen. Joskus palkitsevimpia ovat juuri ne raskaimmat ja haasteellisimmat päivät. Me onnistuimme yhdessä!

Saunassa rentoutumisen jälkeen lautta lipui tasaisesti takaisin Ratinan rantaan. Märät bikinit löysivät tiensä takaisin laukkuihin ja kaikilla oli hyvä ja virkistynyt mieli. Ajallisesti vietimme lautalla 2 ja puoli antoisaa tuntia. Aina arjesta irtautuminen ei vaadi ihmeitä. Meille saunalauttaretki oli täydellinen; hyvällä porukalla, pienessä tilassa ja ajassa vietetty hengähdystauko toisinaan raskaasta, mutta pohjimmiltaan onnellisesta arjesta. Kiitos osaavalle kipparille, joka saattoi meidät pehmeästi takaisin kuivalle maalle. Kokemus oli meille kaikille ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen. Suosittelemme ehdottomasti muillekin.

Stiina
Siistijä, luottamusmies

Vilkutus 2

Jalat kopio

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.