Värisyttävä asiakastarina tukipalveluasiakkaastamme Mairesta

Mairen Juhlat - henkilöstöä ja lapset

Asiakkaamme Maire Nieminen juhli 75-vuotisjuhliaan, joissa Koti Puhtaaksi Oy sai kunnian olla kutsuvieraina. Olimme paikalla pienellä yrityksen porukalla mukana muutaman lapsia. Juhlissa tuli vaihdettua kuulumisia myös omaisten kanssa ja saimme kuulla ihanan asiakastarinan sekä omaisten Arton ja Terhin- että Mairen itse kertomana. Kylmät väreet nostattavan asiakastarinan ja omaisten fiiliksiä halusin jakaa myös lukijoille sekä erityisesti samassa tilanteessa eläville kannusteeksi ja herätykseksi.

Alzhaimeria sairastava Maire on onnekas. Hän voi asua vielä kotonaan yksin kotiin tuotettavan avun sekä omaisten antaman avun ja tuen voimin. Omaiset Arto ja Terhi kertovat:”Mairella kävi alkujaan oman jokapäiväisen käyntimme lisäksi kunnan kotipalvelu, joka hoitaa hommat toki moitteettomasti, mutta palvelujen laajuus ei riittänyt meille.” Meillä on omia lapsia, joilla on harrastuksia, meillä on omat työmme molemmilla, sekä omakin koti hoidettavamme. Suurin osa Mairen asioista oli täysin vastuullamme. Ei voi myöskään olettaa, että kunnan kotihoito olisi yksilöllinen ja toteuttaisi kaikkien omia toivomuksia- lähtökohta heillä on hoitaa välttämättömät asiat”. Terhi jatkaa: ”Mietimme, miten saisimme palettia jostain päästä kevennettyä. Usein Arto joutui järjestämään työaikana aikaa käydä äidillään hänen soittaessa apua, ja näinollen työt ja oman kodin askareet venyivät yömyöhään. Jos Arto ei päässyt, niin sitten minä järjestin omia töitäni siten, että pääsin kesken päivän tsekkaamaan, että kaikki on hyvin. Siivosimme, kävimme kaupassa, hoidimme talousasiat- eli teimme lähes kaiken. Päätimme alunalkujaan ulkoistaa siivouspalvelun- olihan se ehkä se helpoin ja kohtuuhintainenkin hyvien verovähennysten vuoksi”.

 

Maire ja omaisetUsea kotitalous ei tiedä mitä on Kotipalvelun Tukipalvelut, joita on mahdollisuus saada myös arvonlisäverovapaasti. Arvonlisäverovapaasti palvelut voi saada henkilö, joka on estynyt itse tekemästä kodin jokapäiväisiä askareita- kuten siivousta, ruuanlaittoa, pyykkäystä, kaupassakäyntiä tai muuta vastaavaa kodinhoidollista työtä. Arvonlisäverottomasta osuudesta yritys lähettää laskun,  joka on vieläpä arvonlisäverottomuudesta huolimatta kotitalousvähennyskelpoista kulua. Näinollen valtio mahdollistaa palvelujen käyttämisen mahdollisimman monelle. Myöskään Terhi ja Arto eivät olleet mahdollisuudesta aiemmin tienneet. He ottivat internetsivujen perusteella yhteyttä yritykseemme, ja kysyivät lisätietoa pelkistä siivouspalveluista.

”Varasimme Mairen kotiin kartoituskäynnin, jolloin juttelimme tarpeestamme. Saimme kuulla myös mahdollisuudesta saada arvonlisäverottomat palvelut Mairelle joihin kuuluu myös kauppa-apu sekä moninaisia muita kodinhoitoon liittyviä palveluita.

Odotimme saavamme siivouspalvelua, mutta saimme paljon enemmän. Koti Puhtaaksi Oy käy Mairen luona joka keskiviikko, joka käyntiin sisältyy aina tarpeen mukaan siivousta, mutta myös kokonaisvaltaisesti muita kodinhoitoon liittyviä asioita ja huolehtimista sekä kauppareissuja. Kauppareissuille Maire lähtee lähes aina mukaan, sekä Maire saa myös itse osallistua siivoukseen ja muihin askareisiin. Nykyään tiedämme, että keskiviikkopäivänä voimme olla täysin huoleti- osana muista päivistä edelleen käymme Mairen luona. Tällöin kuitenkaan meidän ei tarvitse mennä enää katsomaan Mairen kotia, vaan voimme mennä ja keskittyä itse Maireen.

Maire itse kertoo olevansa todella tyytyväinen saamaansa palveluun. On mukava, kun tietää milloin ja ketkä ovat tulossa– tietää pääsevänsä ulkoilemaan, sekä kertoilemaan muutenkin kuulumisiaan.

Suurin asia mitä palvelujen aloittamisessa kuitenkin on tapahtunut, on muutos Mairen henkisessä hyvinvoinnissa. Omaiset voivat tätä nykyä keskittyä vierailuillaan Maireen eikä pelkkiin asioiden hoitamisiin. Tämä jo itsessään piristi varmasti Mairen mieltä- mutta omaiset ovat havainneet myös muuta muutosta: ”Kun Koti Puhtaaksi Oy:n porukka oli täällä muutaman viikon käynyt, kiinnitimme huomiota siihen, että Maireen oli tullut huomattavasti pirteyttä ja elämäniloa. Keskiviikkoisin ja loppuviikosta tämä on erityisesti aina nähtävissä. Itselläkin on helpottuneempi olo, kun voi antaa aikaa myös omalle perheelle, ja joskus rentoutuakkin. Siivouksesta ei tarvitse kantaa yhtään huolta, se on kokonaisvaltaisesti hoidossa, samaten kuin kaupassakäyntiasiat.”

”Yhteistyössä Koti Puhtaaksi Oy:n kanssa parasta on luottamus ja se, että voin pyytää ihan mitä tahansa ja asioista huolehditaan ja välitetään. Siksipä meillä onkin tullut jopa olo että työntekijät ovat osa perhettämme.”

Omaiset Arto ja Terhi haluavat välittää terveisiä henkilöille, jotka huolehtivat vanhemmistaan ja kokevat sen osittain rankaksi kiireellisen elämäntilanteen tai väsymyksen johdosta. Omaiset kehottavat kaikkia miettimään, millaista kotona asuvan ikä-ihmisen arki on, etenkin jos liikkuminen on haastavaa tai sosiaalista elämää on vähän. Kotiin täytyy saada askaretta sekä aktivointia. Omaisten tulisi miettiä, mikä on se aktiviteetti jolla ehkä jo alakuloista ihmistä saadaan piristettyä. Kaikille eivät sovi kuorot, kerhot tai liikuntaryhmät. Ja toisille vaikka sopisivat, ne eivät riitä. Moni miettii myös taloudellista tilannetta- mikään ei ole halpaa, mutta verovähennys on uskomattoman hieno asia ja mahdollistaa palvelut.

Meillä kaikilla on oikeus nauttia elämästä.

Saana ja Maire-asiakas

Saana Tyni / Koti Puhtaaksi Oy, yrittäjä

Jaa tämä artikkeli!

Tuoreimmat artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.