Uuni puhtaaksi – neljä helppoa kotikonstia!

Ruokasooda on näppärä apu astianpesukoneen puhdistamiseen
Ruokasooda on näppärä apu astianpesukoneen puhdistamiseen

Pinttyneen uunin puhdistamiseen tarvitaan muutama niksi, koska lika on voinut palaa lujasti kiinni. Ota tästä vinkit talteen!

Näin otat neljä kotikonstia käyttöön

1. Kokeile tehdä ruokasoodatahnaa: 2rkl ruokasoodaa, 2rkl suolaa ja 2rlk kuumaa vettä. Levitä tahna sienellä tai vanhalla astianpesuharjalla uunin pinnoille ja anna vaikuttaa puolesta tunnista tuntiin. Pyyhi kostealla sienellä tai mikrokuituliinalla.

2. Jos edellinen ei toimi, voit kokeilla sitruuna-ruokasoodaliosta: tee sitruunasta tai viinietikasta ja ruokasoodasta liuos, jossa hapan ja emäksinen aines reagoivat sihisten keskenään, anna sen vaikuttaa uunin pinnoilla ja pyyhi pois.

2. Kuumennettu mäntysuopa: Levitä mäntysuopaliuosta tahrojen pinnalle. Kuumenna uuni +50 asteeseen. Kun uuni on hetken jäähtynyt, harjaa lika irti pehmeällä harjalla ja lopuksi pyyhi uuni veteen kostutetulla mikrokuituliinalla.

4. Vedellä kostutettu sokeripala: Isoäidin siivousvinkki on kostuttaa sokeripala veteen ja hangata sillä uunipellit, ritilät ja kaikki teräsosat hohtavan kirkkaiksi. Niksi toimii myös teräskattiloihin.

Jos lika ei lähde irtoamaan näillä kotikonstilla, hanki uuninpuhdistusainetta. Käytä tarkkaan pakkauksen ohjeita ja suojakäsineitä, koska nämä aineet ovat hyvin vahvoja. Suojaa myös lattia uunin edestä, ettei se vaurioidu.

Huomaa jatkossa

Jos haluat jatkossa estää uunin pahan pinttymisen, ole tarkkana uunin käytön kanssa. Kun pyyhit roiskeet heti uunin käytön jälkeen, niin ne eivät pääse palamaan pinnoille kiinni.

Neljä kotikonstia

1. Ruokasoodatahna

2. Sitruuna-ruokasoodalios

2. Kuumennettu mäntysuopa

4. Vedellä kostutettu sokeripala

Jaa tämä artikkeli!

Tuoreimmat artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.