Löysin järkyttävän tutkimuksen, jossa kerrottiin työpaikan kahvikuppien bakteeritutkimuksista.

Kuulostaako tutulta?

Töissä Sinulla on sama kuppi mitä aina, välillä virautat ja pyöräytät tiskiharjalla. Hygieeninenhän se on kun ei muut käytä.
Joskus kuppi on käytössä koko päivän, ja toisinaan yön yli maitokahvin rippeet on pöydällä virumassa ; aamulla tullessasi virautat kupposen taas tiskiharjapyöräytyksen kera ja matka jatkuu.

Hyi! Arizonalaisen tutkimuksen mukaan 20% toimistomukeissa oli jopa ulosteesta peräisin olevia bakteereja!!

No mikä on sitten se suurin syy siihen?
Ei varmasti se, että käytät samaa mukia. Vaan se, että ne ”virauttelut” on samalla tiskiharjalla kuukaudesta toiseen tehtäviä pöpöjen kyllästämiä pesuvälineitä. Vika voi myös olla astiapyykeessä tai pesusienessä, jos sellainenkin vielä on käytössä. Ko.välineillä, likaisia kun tuppaavat olemaan, vain siirrellään pöpöjä ympäriinsä.

VINKIT:
PUHDISTA!
Vaihda tiskiharja ja pese astiapyyhe useammin. Pesusieni ei tiettävästi ole niin hygieeninen kuin tiskiharja, koska pesusieneen kosketaan käsin; tiskiharjan harjaosaan puolestaan ei.
Mikäli työpaikalla on astianpesukone, pese kuppi siellä aika ajoin.

KIERRÄTYSVINKKI:
Tiskiharjaa ei suinkaan kannata laittaa roskiin joka taitteessa, vaan tönäse se tiskikoneeseen puhdistumaan.
Säästetään luontoa ja kustannuksiakin.

MIKÄLI TYÖPAIKALLA EI OLE TISKIKONETTA;
Eikä sitä ole mahdollista asentaa, kiikuta kuppi ja vaikkapa harjakin kotiin tiskikoneeseen aika ajoin. Pidä muutamaa vaihtoharjaa toimistolla, kun toinen on pesussa toista käytetään jne.

MIKÄLI KOTONAKAAN EI OLE TISKIKONETTA;
Eikä tiskiharjaa ja kuppia ole muuallakaan mahdollista tiskikoneessa pestä, pese kahvikuppisi tulikuumalla vedellä ja astianpesuaineella, kuivaa talouspaperiin. Vaihda tiskiharja käyttäjämäärästä riippuen esimerkiksi kerran viikossa.

img_2291                            img_2293

Lähde: http://lifehacker.com/psa-bring-your-office-coffee-mug-home-to-clean-it-regu-1786758728