Minustako siistijä? EI IKINÄ!!!? (Työntekijäkertomus)

Minustako siistijä?!?Minustako siistijä?

EI IKINÄ! Näin päätin reippaasti yli kymmenen vuotta sitten, kun työskentelin opiskelujen ohessa siistijänä niin toimistoissa, hotelleissa, kaupoissa kuin ravintoloissakin.

Mikä mätti? Työnarvostus tai siis sen puute, sekä omalta että ympärillä olevien ihmisten osalta. Kunnianhimo. Menestymisen nälkä. Kiire. Vaatimustaso. Parempaa palkkaakin voisi saada muilta aloilta. Ympärillä pyöri niin paljon negatiivisuutta, että se peitti alleen kaiken positiivisuuden.

Kuitenkin tänä päivänä vastaukseni on KYLLÄ!!! Miksi? Mikä sai mieleni muuttumaan ja varjot väistymään auringon tieltä? Tarina taustalla on pitkä, koska oma asenteeni vaati kymmenen vuoden koulutuksen sekä yhden tärkeän kohtaamisen. Ilmeisesti koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, paitsi jos haluaa jonkun asian tapahtuvan.

Keväällä 2014 eräissä juhlissa tapasin mukavan naisen nimeltä Saana. Hän kertoi olevansa yrittäjä ja juttelimme niitä näitä työstä ja ylipäätään elämästä. Jossain vaiheessa keskustelua Saana kysäisi, mitä teen- ja kerrottuani elämäntilanteesta vinkkasi, että töitä voisi häneltäkin hyvälle tyypille löytyä. Kemiat kohtasivat. Minulla oli tuolloin toinen työpaikka, jossa oli omat haasteensa, joten jostain syystä tuo pyyntö jäi pyörimään mieleeni. Perheellisenä jäin punnitsemaan vaihtoehtoja kokonaisuuden kannalta: Kahvilatyö vastaan siivoustyö, vuorotyö vastaan päivätyö, huono palkka vastaan huono palkka. Saanan innostuneisuuden, valovoimaisuuden ja arvostavan asenteen myötä siistijän työ alkoi painaa vaakakupissa yhä enemmän ja enemmän. Otin yhteyttä Saanaan ja sovimme tapaavamme. Olimme tehneet vaikutuksen toisiimme puolin ja toisin.

Aloitin työt Koti Puhtaaksi Oy:ssä valtavalla innolla heinäkuun helteillä. Työ tuntui yhtäkkiä juuri oikealta. En voinut kuin ihmetellä, miksi en ollut tajunnut tätä aiemmin, ymmärtäen, että kaikella on aikansa. Teemme pääasiassa kotisiivouksia, mutta joukkoon mahtuu myös remonttisiivouksia, muuttosiivouksia, toimistosiivouksia ja erilaisia keikkoja. Pidän liikunnasta yli kaiken ja nyt saan työssäni liikkua joka päivä. Työ on vaihtelevaa, yksikään päivä ei ole toisen kopio. Työkaverit on ehdottomasti parasta tässä yrityksessä! Työnantajanani on luotettava ihminen, joka aidosti kuuntelee sekä asiakkaiden että työntekijöiden tarpeita, eikä vain kuuntele vaan myös vastaa niihin. Minusta arki on mukavaa- nousta aamuisin sängystä, pukea Koti Puhtaaksi-logolla varustetut vaatteet päälle ja lähteä hymyssä suin kohti ensimmäistä kohdetta. Jokainen koti on omanlainen ja myös ihmiset niissä ainutlaatuisia. Siivous laadukkailla välineillä käy kätevästi. On mukava tehdä työtä, jota itse arvostaa ja työtä, jolla saa toisille hyvän mielen. Kodeista saa ideoita joskus myös oman kodin sisustamiseen ja työkavereidenkaan kanssa ei päivistä hauskuutta puutu. Palkka voisi aina olla parempi, mutta siinäpä meille siistijöille haastetta nostaa tämän alan arvostus ja palkat hieman korkeammiksi! Palkannousun lisäksi tulevaisuuden haaveissa on saada itsekin kokea vaikka kerran kuukaudessa tunne palata työpäivän jälkeen puhtaaseen kotiin. Sen tekisi tietysti Koti Puhtaaksi Oy :)

Stiina, siistijä / Koti Puhtaaksi Oy

Jaa tämä artikkeli!

Tuoreimmat artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Googlen tietosuojalauseke ja käyttöehdot pätevät.