Tapaat uuden ihmisen ja hän kertoo olevansa ammatiltaan siistijä. Mitä mielikuvia se sinussa herättää?

 

Puhtaanapitoa tarvitaan kaikkialla: työpaikoilla, kodeissa, julkisissa rakennuksissa, hotelleissa, laivoissa, kaupungeissa. Ilman siistijöitä eläisimme järkyttävän kaaoksen keskellä. Miksi heidän työtään arvostetaan niin vähän?

Janita Autio testasi päivän ”paskaduunia”

Yleinen mielikuva huonosta palkasta ja raskaasta työstä ei tee oikeuksia siivousalalle Koti Puhtaaksi -yrityksen mielestä. Valokuvaajana ja instagrammaajana tunnetuksi tullut Janita Autio kävivät tutustumassa siivoustyöhön heidän kanssaan yhden päivän ajan. Janita tarttui innolla haasteeseen.

– Oli ihan sairaan kiva päivä ja oli ihana palauttaa mieleen ne yläasteen ja lukioajan kotisiivoukset, Janita kommentoi työpäivän jälkeen.

– Mun mielestä kotisiivousta pitäis vielä enemmän arvostaa. Se on todella tärkeää työtä ja sun kanssa se oli aivaan sairaan hauskaa, Janita toteaa videolla siivousparilleen Saila Tynille.

Mun mielestä se on ihan loistavaa duunia, eikä mitään paskaduunia, Janita vielä toteaa.

Katso koko video tästä:

Mikä sitten tekee kotisiivouksesta hyvän duunin?

Kotisiivoustyö on itse asiassa aika hyvä diili – työt ovat arkena kahdeksasta viiteen. Illat ja viikonloput ovat vapaita. Edut myös paranevat jatkuvasti.

Esimerkiksi Koti Puhtaaksi -yritys tarjoaa siistijöille mahdollisuutta yrityksen osakkuuteen. He tarjoavat myös huipputyövälineet, koulutuksen ja yhteisiä vapaa-ajan vietto mahdollisuuksia työntekijöille.

Työssä näkee oman käden jäljen ja saa olla tekemisissä ihmisten kanssa – työtä saa tehdä yhdessä työparin kanssa. Asiakkaat kiittelevät ja antavat myös ihania lahjoja.

Siistijöitä tarvitaan yhä enemmän

Ammattinetin mukaan kiinteistöpalveluala on merkittävä työllistäjä myös tulevaisuudessa. Alan henkilöstöstä jää eläkkeelle noin puolet vuoteen 2020 mennessä, ja heidän tilalleen tarvitaan uusia osaavia työntekijöitä.

Olisiko nyt korkea aika alkaa muuttaa asenteita ja arvostusta tätä työtä kohtaan, joka vaikuttaa meidän kaikkien jokaisen päivittäiseen elämään ja viihtyvyyteen?

NÄIN TEET SEN:

  1. Käytä siivouspalvelua ja kiitä hyvin tehdystä työstä.
  2. Tervehdi aina siivoushenkilökuntaa kauppakeskuksissa, kouluissa ja missä vain kohtaat siistijän.
  3. Kun ystäväsi valitsee siivoustyön ammatikseen, muista osoittaa, että arvostat sitä!

Jaa tämä artikkeli!

Uutiset ja vinkit helpompaan arkeen!